Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διευκρινίσεις για την φορολόγηση μετασχηματιζόμενων επιχειρήσεων

Ισοκατανεμημένα σε τρεις διαχειριστικές χρήσεις και όχι εφάπαξ θα φορολογηθούν τα οφέλη που προκύπτουν για τις επιχειρήσεις που προέρχονται από συγχώνευση ή μετασχηματισμό....

Ισοκατανεμημένα σε τρεις διαχειριστικές χρήσεις και όχι εφάπαξ θα φορολογηθούν τα οφέλη που προκύπτουν για τις επιχειρήσεις που προέρχονται από συγχώνευση ή μετασχηματισμό.
Αυτό προβλέπει διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία παράλληλα καθορίζεται ο τρόπος φορολόγησης των ομολόγων εξωτερικού που κατέχουν τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ καταργείται το τέλος χαρτοσήμου που επιβάλλει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων επί των συμβάσεων δανείου, της εξόφλησής τους και των τόκων που απορρέουν. Ειδικότερα, για τους τόκους ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου οι οποίοι καταβάλλονται κατά την εξαργύρωση των τοκομεριδίων από την 1η Ιανουαρίου 2005 μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2006 σε κατοίκους ημεδαπής ενεργείται παρακράτηση φόρου 10% στο το σύνολό τους, ενώ όταν καταβάλλονται σε κατοίκους αλλοδαπής δεν ενεργείται παρακράτηση φόρου.

Πηγή Κέρδος

 

Για το ίδιο θέμα η Express

Mείωση φόρου 10% για συγχωνεύσεις

Κατά 10 εκατοστιαίες μονάδες μειώνεται ο συντελεστής φορολογίας κερδών των Α.Ε. που προέρχονται από συγχώνευση ή απορροφούν άλλες εταιρίες, για τα κέρδη της χρήσης εντός της οποίας ολοκληρώθηκε ο μετασχηματισμός.
Oπως διευκρινίζει εγκύκλιος του υπουργείου Oικονομικών, κατά επιπλέον 5 μονάδες μειώνονται τα κέρδη της αμέσως επόμενης χρήσης από τον μετασχηματισμό.

Σχετική Εγκύκλιος.

https://www.taxheaven.gr/laws/circular/index/circular/5744
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο