Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

“Η φορολογική δικαιοσύνη δεν μπορεί να συνυπάρχει με offshore”

Να καταργηθεί το "αμαρτωλό" καθεστώς των τριγωνικών συναλλαγών ζητά ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας

“Είναι σεβαστό το φορολογικό απόρρητο, αλλά πρέπει να γίνει σεβαστή και η απαίτηση των Ελλήνων φορολογουμένων, που δοκιμάζονται σκληρά, να πληροφορηθούν σε ποια ποσά ανέρχονται οι φόροι και οι προσαυξήσεις που έχουν επιβληθεί για τριγωνικές συναλλαγές, που σε ορισμένες επιχειρήσεις οι φόροι αυτοί και οι προσαυξήσεις ξεπερνούν ακόμη και τα 600 εκατ. ευρώ, αν οι φόροι αυτοί διαγράφηκαν ή εισπράχθηκαν, ή τι άλλο συμβαίνει”, τόνισε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας, Γ. Σούρλας, μετά τον ισχυρισμό του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων ότι προσκρούει στο φορολογικό απόρρητο η παροχή στοιχείων για τα ερωτήματα αν έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε επιχειρήσεις λόγω τριγωνικών συναλλαγών, δηλαδή μέσω offshore.

“Οι συζητήσεις και αναζητήσεις αυτές επαναφέρουν το ζήτημα των συναλλαγών μέσω offshore, όταν μάλιστα στην κατάχρηση του δημοσίου χρήματος και στη φοροδιαφυγή που επιτυγχάνεται μέσω αυτών αποδίδεται μεγάλο μέρος του χρέους της Ελλάδος”, υπογράμμισε ο κ. Σούρλας, και συνέχισε: “Επομένως, για να υπάρξει φορολογική δικαιοσύνη και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, που είναι προτεραιότητα για τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, πρέπει να καταργηθεί το καθεστώς των τριγωνικών συναλλαγών, το αμαρτωλό καθεστώς που δίνει τη δυνατότητα να μη συνοδεύονται οι εισαγωγές από τα αντίστοιχα τιμολόγια των προϊόντων, αλλά αυτά να τα εκδίδουν offshore εταιρείες άλλων χωρών που συνήθως ανήκουν ή ελέγχονται από τους ίδιους επιχειρηματίες”.

Ο Γ. Γ. Διαφάνειας εξήγησε πως με αυτόν τον τρόπο οι εν λόγω επιχειρηματίες επιτυγχάνουν την υπερτιμολόγηση και εμφανίζουν μειωμένα κέρδη, δηλαδή φοροδιαφεύγουν “και μάλιστα επισήμως”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, πλήττουν την εθνική οικονομία και προκαλούν τους Έλληνες φορολογούμενους.

“Σε αυτό το καθεστώς πρέπει να τεθεί τέρμα, γιατί η διαφάνεια και η φορολογική δικαιοσύνη δεν μπορεί να συνυπάρξουν με offshore εταιρείες, όπως άλλωστε επεσήμαναν και οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων το Μάρτιο 2012, αλλά και ο ΟΟΣΑ στη Σύνοδο των G20 στη Μόσχα το Φεβρουάριο του 2013, όπου τονίστηκε ότι 'η επιχείρηση που θέλει να αποκρύψει έσοδα ιδρύει μία offshore σε άλλη χώρα'”, κατέληξε ο κ. Σούρλας.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description asteras5 | Σεπτεμβρίου 4, 2013 11:14 π.μ. | Reply
Κατά τα άλλα η παράταση στα Ε1 δημιουργούσε πρόβλημα στα έσοδα........

Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο