Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το 3% του ΦΠΑ από μεταβιβάσεις οικοδομών στο Ταμείο Νομικών

Τροπολογία με την οποία προβλέπεται η απόδοση στο Ταμείο Νομικών, ποσοστού 3% του ΦΠΑ που εισπράττεται κατά τη μεταβίβαση νέων οικοδομών κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τίτλο «Οργάνωση συστήματος ελέγχου για τη διασφάλιση της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης του Κρατικού Προϋπολογισμού και των εκτός του Κρατικού Προϋπολογισμού φορέων και φορολογικές ρυθμίσεις». ...

Τροπολογία με την οποία προβλέπεται η απόδοση στο Ταμείο Νομικών, ποσοστού 3% του ΦΠΑ που εισπράττεται κατά τη μεταβίβαση νέων οικοδομών κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τίτλο «Οργάνωση συστήματος ελέγχου για τη διασφάλιση της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης του Κρατικού Προϋπολογισμού και των εκτός του Κρατικού Προϋπολογισμού φορέων και φορολογικές ρυθμίσεις».
Παράλληλα, διατηρείται ο πόρος του ανωτέρω Ταμείου που θεσπίστηκε με το ΠΔ 317/1969, όπως ισχύει (10% επί του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων που εισπράττεται για τις μεταβιβάσεις οικοδομών για τις οποίες ο φόρος αυτός εξακολουθεί να ισχύει).

Από τις προτεινόμενες διατάξεις, προκαλείται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ετήσια δαπάνη ύψους 1.500.000 ευρώ, περίπου, από την απόδοση κατά τα ανωτέρω στο Ταμείο Νομικών ποσοστού 3% επί του Φ.Π.Α., που επιβάλλεται κατά τις μεταβιβάσεις νεόδμητων οικοδομών. Αντίστοιχα αυξάνονται τα έσοδα του εν λόγω Ταμείου.

Πηγή express

Για το ίδιο θέμα η καθημερινή

 Ενίσχυση του Ταμείου Νομικών με τροπολογία της κυβέρνησης

Στην εξασφάλιση του κοινωνικού πόρου υπέρ του Ταμείου Νομικών προχώρησε η κυβέρνηση, με τροπολογία που κατέθεσαν χθες οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης. Ο πόρος υπέρ του Ταμείου Νομικών ορίζεται, μέχρι σήμερα, σε 10% επί του φόρου μεταβίβασης των ακινήτων, κινδύνευε όμως να καταργηθεί στην πράξη, μετά την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των ακινήτων και την αντικατάσταση του φόρου μεταβίβασης με το ΦΠΑ για τις νέες οικοδομές. Με τη νέα ρύθμιση ορίζεται ότι το Ταμείο Νομικών θα εισπράττει για μεν τα πριν την 1/1/06 ακίνητα το ποσοστό του 10% επί του Φόρου Μεταβίβασης, για τα δε νέα ακίνητα το Ταμείο θα λαμβάνει ποσοστό 3% επί του ΦΠΑ στην τιμή του ακινήτου. Σύμφωνα με την ειδική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τα ετήσια έσοδα του Ταμείου από το ποσοστό επί του ΦΠΑ θα φθάσουν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο