Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανοιχτά καταστήματα περισσότερες από επτά Κυριακές, ζητά το ΒΕΘ

Κομβικό σημείο για την τόνωση της αγοράς και την καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών της Θεσσαλονίκης, που αυξάνονται συνεχώς, χαρακτηρίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της πόλης, τη λειτουργία των καταστημάτων του ιστορικού κέντρου περισσότερες από επτά Κυριακές το χρόνο, που προβλέπει ο νόμος.
 
«Κυρίαρχο μέλημα θα πρέπει να είναι η επανατοποθέτηση της οικονομίας της Θεσσαλονίκης σε υγιείς βάσεις και η ενίσχυση της σε τουριστικό προορισμό. Είναι δεδομένο ότι η Θεσσαλονίκη προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών από τις γειτονικές χώρες. Η διεύρυνση της λειτουργίας της αγοράς θα μπορούσε να επιφέρει σημαντικά οφέλη στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

«Εν δυνάμει πιλότος για το εγχείρημα του ανοίγματος των καταστημάτων επιπλέον Κυριακές θα ήταν η λειτουργία τους, τις δύο Κυριακές, κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «όταν υπάρχει εισροή τουριστών, αλλά και επισκεπτών από κοντινές πόλεις με τη Θεσσαλονίκη, όταν πραγματοποιούνται πέραν της Γενικής Έκθεσης και άλλες εμπορικές εκθέσεις που συγκεντρώνουν πληθώρα κόσμου, δεν είναι δυνατόν μία ζωντανή πόλη, όπως είναι η Θεσσαλονίκη, να διατηρεί τα καταστήματα της, τις Κυριακές κλειστά».
 
«Καταλυτικής σημασίας είναι και ο προσδιορισμός των ζωνών εφαρμογής των νέων μέτρων» σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΒΕΘ, ο οποίος αναφέρει ότι «χρειάζονται εξειδικευμένες μελέτες σκοπιμότητας, καθώς η επέκταση του ωραρίου θα πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένη αιτιολογία. Πρέπει να εξασφαλιστεί πάση θυσία η προστασία των μικρών επιχειρήσεων, που ήδη πλήττονται από την οικονομική κρίση».

«Κοινός μας στόχος θα πρέπει να είναι η αναζήτηση ενός παραγωγικού μοντέλου, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιφέρειας. Εκτιμούμε ότι με κοινή συμφωνία όλων των ενδιαφερόμενων φορέων, θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τη λειτουργία των καταστημάτων της Θεσσαλονίκης, για τους επισκέπτες της πόλης, τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους της» καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο