Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η αγορά από την Πειραιώς των κυπριακών υποκαταστημάτων

Έγκριση της συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση από την Τράπεζα Πειραιώς των ελληνικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των κυπριακών τραπεζικών εταιριών, Τράπεζα Κύπρου, Cyprus Popular Bank και Ελληνική Τράπεζα

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με την υπ’ αριθμ. 574/VII/2013 ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε, κατ’ άρθρο 8 του ν.3959/2011, τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση από την «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας των τραπεζικών εταιριών με έδρα την Κύπρο (α) «ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ», (β) «CYPRUS POPULAR BANK PUBLIC CO LTD» και (γ) «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ».

Με την απόφασή της, η Επιτροπή έκρινε ότι η ως άνω συγκέντρωση που αναφέρεται, πρωτίστως, στην παροχή χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά (και ιδίως στις επιμέρους αγορές των καταθέσεων και χορηγήσεων λιανικής τραπεζικής, των καταθέσεων και χορηγήσεων επιχειρηματικής τραπεζικής, της έκδοσης και αποδοχής καρτών πληρωμής, της διάθεσης αμοιβαίων κεφαλαίων, της πρακτορείας επιχειρηματικών απαιτήσεων (factoring) και των χρηματοδοτικών μισθώσεων).

Υπενθυμίζεται ότι, σε προγενέστερη έκτακτη συνεδρίασή της (25.3.2013), η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού είχε επιτρέψει, κατά παρέκκλιση, την πραγματοποίηση της ως άνω συγκέντρωσης, πριν από την έκδοση σχετικής εγκριτικής απόφασης. Και τούτο, προκειμένου να διασφαλισθεί η άμεση πρόσβαση του ελληνικού κοινού σε υπηρεσίες και προϊόντα που παρείχαν τα υποκαταστήματα των εν λόγω κυπριακών πιστωτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα και να προστατευθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα στην ελληνική τραπεζική αγορά.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο