Αποτελέσματα live αναζήτησης

Απάντηση του Υπ. Εργασίας για τις πραγματικές εξελίξεις στην απασχόληση και στην αγορά εργασίας

2 Σεπτέμβριου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με αφορμή δημοσιεύματα και διαρροές στοιχείων από την έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ:
 
«Οι απαισιόδοξοι προφήτες χρησιμοποιώντας τα χειρότερα σενάρια μαθηματικών μοντέλων προβλέπουν την καταστροφή, κάνοντας παιχνίδια εντυπωσιασμού.
 Όλα τα επίσημα στοιχεία σχετικά με την πορεία της απασχόλησης και της ανεργίας τον τελευταίο χρόνο στην χώρα μας τους διαψεύδουν και επιτρέπουν μία πιο αισιόδοξη προοπτική. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο ρυθμός αύξησης των ανέργων σε ετήσια βάση μειώθηκε από το 42,8% τον Ιούλιο του 2012, σε 16,3% τον Μάιο του 2013, υποδηλώνοντας την ανάσχεση των αυξητικών ρυθμών της ανεργίας και σαφή δείγματα σταθεροποίησης της αγοράς εργασίας.
Ειδικά σε ότι αφορά στη μισθωτή απασχόληση του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» που καταγράφει σε ζωντανό χρόνο τα πραγματικά δεδομένα της αγοράς εργασίας, το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων οκταμήνου (Ιανουάριος-Αύγουστος 2013) ήταν θετικό κατά 102.580 νέες θέσεις εργασίας, μακράν το υψηλότερο από το 2008 και μετά.
 Οι απαισιόδοξες προβλέψεις αγνοούν επίσης, ότι η ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας και σε όλο το φάσμα της οικονομικής ζωής, διαμορφώνουν ένα νέο δυναμικό, ανταγωνιστικό και εξωστρεφές πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης της χώρας που θα παράγει νέες θέσεις εργασίας με μεγαλύτερους ρυθμούς απ’ ότι στο παρελθόν».



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης