Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ξεσηκώνονται οι δήμαρχοι για το κλείσιμο των εφοριών

Ξεσηκώνονται οι δήμαρχοι των νησιών για το κλείσιμο των Εφοριών. Ο δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς προσυπέγραψε με τους δημάρχους Λήμνου, Ανδρου, Σκοπέλου, Σκιάθου, Κέας, Μήλου, Καλύμνου, Καρπάθου, Ικαρίας, Αίγινας, Πόρου, Υδρας, Σπετσών, Κυθήρων, Σαλαμίνας έγγραφο διαμαρτυρίας απευθυνόμενο στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το κλείσιμο των νησιωτικών ΔΟΥ.

Οπως αναφέρουν οι δήμαρχοι, «σύμφωνα με την απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, καθορίστηκε το πρόγραμμα με βάση το οποίο έκλεισαν οριστικά:

- Οι ΔΟΥ Σκοπέλου και Σκιάθου τον Αύγουστο.

- Οι ΔΟΥ Κέας, Μήλου, Λήμνου και τέως ΔΟΥ Σαλαμίνας στις 2.9.2013.

- Οι ΔΟΥ Καλύμνου, Καρπάθου και Αγίου Κηρύκου Ικαρίας στις 4.9.2013.

- Οι ΔΟΥ Ανδρου, Αίγινας, Πόρου, Υδρας, Σπετσών, Τήνου και η τέως ΔΟΥ Κυθήρων στις 9.9.2013.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων δεν θα επιλύσουν τα προβλήματα που θα προκληθούν με την απουσία στελεχωμένων φορολογικών υπηρεσιών από τα νησιά μας.

Εξάλλου τα πρώτα νησιωτικά γραφεία που λειτουργούν σε Θάσο και Λέρο, αν και έχουν ηλεκτρονική διασύνδεση με Taxis 2, ελλείψει αρμοδιοτήτων και προϊσταμένου, πραγματοποιούν κάποιες περιορισμένες μόνο εργασίες (όπως αλλαγή στοιχείων ταυτότητας). Για την πλειονότητα των συναλλαγών του κοινού με το υπουργείο Οικονομικών, όπως η κατάθεση τροποποιητικών και συμπληρωματικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος, η παραλαβή και επεξεργασία τροποποιητικών δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) για διόρθωση εκκαθαριστικών ΕΤΑΚ - ΦΑΠ φυσικών προσώπων, η παραλαβή και εκκαθάριση δηλώσεων ΦΑΠ νομικών προσώπων, η διεκπεραίωση υποθέσεων είσπραξης, βεβαίωσης, απαλλαγής και διαγραφής του Ειδικού Ενιαίου Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), η κατάθεση δηλώσεων φόρου μεταβίβασης, γονικής παροχής και δωρεών, η κατάθεση δηλώσεων φόρου κληρονομιάς, η παραλαβή και διεκπεραίωση αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ (αγροτών, επιχειρήσεων κτλ.), η παραλαβή και διεκπεραίωση αιτήσεων απαλλαγής ΦΠΑ, η παραλαβή δηλώσεων ΦΠΑ αλιέων, η παραλαβή αιτήσεων και διεκπεραίωση αυτών για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, η υποβολή Προσφυγών κατά Φύλλων Ελέγχων και Αποφάσεων Επιβολής Προστίμων του Ν. 2523/1997, η πληρωμή διαφόρων φόρων, τελών ή κρατήσεων καθώς και παραβόλων υπέρ τρίτων, η προσκόμιση φακέλου για τον έλεγχο των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών και μη φυσικών προσώπων, οι κάτοικοι της Θάσου, της Λέρου, της Πάτμου, των Λειψών, του Αγαθονησίου είναι υποχρεωμένοι να επικοινωνήσουν με τις ΔΟΥ Καβάλας, Κω και Ρόδου είτε με αλληλογραφία μέσω των ΓΕΦ, είτε μεταβαίνοντας υποχρεωτικά οι ίδιοι ή οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους».

Ζητούν παρέμβαση του Πρωθυπουργού

Οι δήμαρχοι που ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να επαναλειτουργήσουν οι Εφορίες ή τουλάχιστον να αναβαθμιστούν τα κέντρα εξυπηρέτησης φορολογουμένων ώστε να τακτοποιούνται όλες οι φορολογικές υποθέσεις από εκεί επιτίθενται κατά της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών σημειώνοντας: «Οι δηλώσεις του υπουργείου Οικονομικών περί σεβασμού της συνταγματικής έννοιας της νησιωτικότητας ηχούν στα αφτιά μας μόνο ως αστείο! Αν πιστεύετε ότι οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, αλλά και οι υπάρχουσες ακτοπλοϊκές συνδέσεις, μας επιτρέπουν να διανύουμε αποστάσεις πολλών ναυτικών μιλίων αυθημερόν, μόνο και μόνο για να προσέλθουμε στην εγγύτερη ΔΟΥ, είστε εκτός νησιωτικής πραγματικότητας».

Και στο υπουργείο Οικονομικών επικρατεί προβληματισμός, καθώς, εκτός από τη μεγάλη παραβατικότητα που διαπιστώθηκε στους καλοκαιρινούς ελέγχους του ΣΔΟΕ, καλείται να λύσει «λειτουργικά αδιέξοδα» που αντιμετωπίζουν κυρίως οι χιλιάδες επιχειρήσεις των νησιών.


Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ethos | Σεπτεμβρίου 2, 2013 3:31 μ.μ. | Reply
οι δημαρχοι τι ζορι τραβανε?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο