Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κ. Χατζηδάκης: Το 2013 θα είναι η τελευταία δύσκολη χρονιά – Εργαζόμαστε για ένα νέο Ε.Σ.Π.Α. που θα απευθύνεται σε ανέργους – Κανένας πολίτης που βρίσκεται σε ανάγκη δεν θα αναγκαστεί να χάσει το σπίτι του

"Η τελευταία δύσκολη χρονιά θα είναι η φετινή", δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στον "Τύπο της Κυριακής".

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε, πως εργάζεται για ένα νέο ΕΣΠΑ με κοινωνικό χαρακτήρα, που θα απευθύνεται κυρίως στους νέους και τους ανέργους, ενώ δεσμεύτηκε, ότι τα μέτρα που θα ληφθούν μετά τον Νοέμβριο για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, θα είναι τέτοια ώστε "κανένας συμπολίτης μας σε ανάγκη δεν πρόκειται να χάσει το σπίτι του", μετά την εφαρμογή της ρύθμισης από 1ης Ιανουαρίου 2014.

Ο υπουργός υπογράμμισε, πως έχει γίνει μία μεγάλη προσπάθεια στον τομέα των κοινοτικών πόρων από το προηγούμενο καλοκαίρι. "Από την 18η θέση μεταξύ των 27 κρατών της ΕΕ σήμερα βρισκόμαστε στην 4η θέση, ως προς τον βαθμό απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων. Οι απορροφήσεις του ΕΣΠΑ στη χώρα μας υπερβαίνουν τον κοινοτικό μέσο όρο, σχεδόν κατά 14,5 ποσοστιαίες μονάδες", σημείωσε και πρόσθεσε:

"Πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει απορροφηθεί το σύνολο των 3,890 δισ. ευρώ, που είναι ο στόχος για το 2013. Αξίζει, να τονίσουμε ότι οι πόροι του ΕΣΠΑ στηρίζουν το πρόγραμμα για την κοινωφελή εργασία, που καλύπτει 50.000 νέους ανέργους, βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα κουπόνια για την υγεία των ανασφάλιστων, της επιχειρηματικότητα των νέων γυναικών. Πάνε στην κοινωνία και την οικονομία".

Όπως είπε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Χατζηδάκης, "θέλουμε το νέο ΕΣΠΑ να είναι διαφορετικό στη φιλοσοφία του όσο και στην αρχιτεκτονική του. Να είναι πιο απλό, με περιορισμό της γραφειοκρατίας. Επί της ουσίας καινοτόμο με έμφαση στην προώθηση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, της έξυπνης εξειδίκευσης, όπως λέγεται στη γλώσσα των τεχνοκρατών".

"Το νέο ΕΣΠΑ θα δίνει μεγάλη έμφαση σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, καθώς έχουμε μία πρωτοφανή ανεργία μπροστά μας, με γνώμονα όχι τους διαχειριστές των προγραμμάτων, αλλά τους δικαιούχους, τους νέους ανέργους", κατέληξε ο υπουργός.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο