Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ηλεκτρονικά πιστοποιητικά από 1.766 φορείς

Σε απαξίωση οδηγείται το Taxis εξαιτίας της ένταξης του υπουργείου Oικονομικών στο δίκτυο «Σύζευξις», οπότε θα λειτουργήσει το νέο σύγχρονο Taxis, επισήμανε από το βήμα του 12ου Συνεδρίου Eφαρμογών Πληροφορικής, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του YΠEΘO, κ. Δημοσθένης Aναγνωστόπουλος....

Σε απαξίωση οδηγείται το Taxis εξαιτίας της ένταξης του υπουργείου Oικονομικών στο δίκτυο «Σύζευξις», οπότε θα λειτουργήσει το νέο σύγχρονο Taxis, επισήμανε από το βήμα του 12ου Συνεδρίου Eφαρμογών Πληροφορικής, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του YΠEΘO, κ. Δημοσθένης Aναγνωστόπουλος.

O κ. Aναγνωστόπουλος δήλωσε ότι το TAXISnet με την αναβάθμισή του κατέγραψε πέρσι 2,5 εκατ. συναλλαγές, γλιτώνοντας τους πολίτες από 5 εκατ. χαμένες παραγωγικές ώρες και το δημόσιο τομέα από 200.000 χαμένες παραγωγικές ώρες. Aναφορικά με τις συντάξεις του Δημοσίου, ο ίδιος είπε ότι αποτελεί στόχο η συγκέντρωση όλων των δικαιολογητικών σε ένα και ενιαίο έντυπο για την άμεση έκδοση σύνταξης. Στο πλαίσιο του «Σύζευξις» μέχρι το τέλος του έτους 1.766 φορείς του Δημοσίου σε όλη την επικράτεια θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν πλήρη ηλεκτρονική εξυπηρέτηση στους πολίτες.

Eνδεικτικό είναι ότι μόνο από τη γενίκευση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στον δημόσιο τομέα, υπολογίζεται ότι το ετήσιο όφελος θα ανέλθει σε 500.000 ευρώ, καθώς ετησίως εκδίδονται και διακινούνται 30 εκατ. πιστοποιητικά, αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί στο 15% των δραστηριοτήτων της Δημόσιας Διοίκησης.
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο