Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Στουρνάρας: Δεν έχουμε ανάγκη για χρήματα το προσεχές έτος

Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για ένα (τρίτο) πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, δηλώνει μιλώντας στον Guardian ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. «Για ολόκληρο το επόμενο έτος δεν έχουμε επιπρόσθετη ανάγκη για χρήματα» συμπλήρωσε.

Συνέχισε λέγοντας πως όλη αυτή η σεναριολογία είναι πρόωρη. «Τα χρήματα από τους πιστωτές τελειώνουν τον επόμενο Ιούλιο και τότε θα πρέπει να σταθμίσουμε ξανά την κατάσταση. Τίποτα, απολύτως τίποτα, δεν είναι ακόμη βέβαιο» πρόσθεσε.

Επανέλαβε ότι στόχος της Αθήνας είναι να «προσεγγίσει» τις διεθνείς αγορές -από τις οποίες είναι αποκλεισμένη από το 2010- κάτι που θα απέκλειε την ανάγκη για κάλυψη του όποιου χρηματοδοτικού κενού για το 2014 και το 2015.

«Υπάρχει πιθανότητα τον επόμενο χρόνο να απευθυνθούμε ξανά στις αγορές, με δεδομένο ότι έχουμε εκπληρώσει δύο συνθήκες, την εξασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος και θετικό ρυθμό ανάπτυξης» πρόσθεσε.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών όχι μόνο αρνείται να αναφερθεί στην πιθανότητα να υπάρξει «κούρεμα» στους επίσημους πιστωτές, αλλά μιλάει και με ιδιαίτερη αισιοδοξία για την ελληνική οικονομία.

«Οι τελευταίες εξελίξεις είναι σίγουρα θετικές. Τα έσοδα αυξάνονται και η ύφεση μοιάζει να υποχωρεί» λέει κάνοντας αναφορά στα αυξημένα έσοδα από τον τουρισμό.

Σημείωσε ότι υπήρξε αύξηση 37% στα έσοδα από τον τουρισμό σε σχέση με το 2012. «Εάν είμαστε τυχεροί και συνεχίσουμε έτσι για τους επόμενους δύο μήνες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο ρυθμός ανάπτυξης να υπερβεί τις προσδοκίες» υπογράμμισε.

Τέλος, ερωτηθείς γιατί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε άνοιξε το θέμα ενός νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, ο κ. Στουρνάρας απαντά: «Δεν ξέρω».

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description temp-123 | Αυγούστου 30, 2013 5:31 μ.μ. | Reply
ΓΑΠ : λεφτά υπάρχουν. Αποτέλεσμα = τρία απανωτά μνημόνια.

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ : δεν έχουμε ανάγκη για χρήματα το προσεχές έτος. Αποτέλεσμα = ????

Προσοχή μόνο μην αντλήσουν λεφτά από της τράπεζες και ποιο συγκεκριμένα από τους μικροκαταθέτες
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο