Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διαμαρτυρία ΠΟΜΙΔΑ για τα εκκαθαριστικά Φ.Α.Π. 2011-2012 που λήγουν σήμερα και δεν έχουν αποσταλεί ακόμα. Ζητάει επίσης και παράταση στην πληρωμή τους

Με επείγουσα επιστολή που απέστειλε σήμερα 29-8-2013 προς τον Πρωθυπουργό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης καθώς και την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, η ΠΟΜΙΔΑ επεσήμανε ότι κραυγές απελπισίας και αγανάκτησης καταφθάνουν απ’ όλη τη χώρα από χιλιάδες ιδιοκτήτες που βρίσκονται σε πλήρη πραγματική αδυναμία να καταβάλουν μέχρι αύριο τα απίστευτα και αλλεπάλληλα ποσά που τους βεβαιώθηκαν ως οφειλές για Φόρο Ακίνητης Περιουσίας 2011 και 2012. Ελάχιστοι είναι οι φορολογούμενοι που έχουν παραλάβει ταχυδρομικά τα εκκαθαριστικά σημειώματα, και ακόμη λιγότεροι είναι εκείνοι που έχουν πραγματική γνώση και πρόσβαση στα αναρτημένα στη Γ.Γ.Π.Σ. σημειώματα και τα εξοντωτικά ποσά οφειλών που προκύπτουν από αυτά.

Η επιστολή που έστειλε ο ΠΟΜΙΔΑ στον προθυπουργό.

------------------------------

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΦΑΠ....

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ: 29 Αυγούστου 2013

 
ΠΡΟΣ: τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά
τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα
τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη

Εξαιρετικά επείγον

Κραυγές απελπισίας και αγανάκτησης καταφθάνουν απ’ όλη τη χώρα από χιλιάδες ιδιοκτήτες που βρίσκονται σε πλήρη πραγματική αδυναμία να καταβάλουν μέχρι αύριο τα απίστευτα και αλλεπάλληλα ποσά που τους βεβαιώθηκαν ως οφειλές για Φόρο Ακίνητης Περιουσίας 2011 και 2012. Ελάχιστοι είναι οι φορολογούμενοι που έχουν παραλάβει ταχυδρομικά τα εκκαθαριστικά σημειώματα, και ακόμη λιγότεροι είναι εκείνοι που έχουν πραγματική γνώση και πρόσβαση στα αναρτημένα στη Γ.Γ.Π.Σ. σημειώματα και τα εξοντωτικά ποσά οφειλών που προκύπτουν από αυτά.

Ο αποκρουστικός χαρακτήρας του φόρου αυτού φαίνεται ανάγλυφα όχι μόνον γιατί υπολογίζεται με δημευτικούς φορολογικούς συντελεστές, με εξωπραγματικές «αντικειμενικές αξίες» και επί της συνολικής περιουσίας των φορολογουμένων η οποία έχει απαξιωθεί πλήρως από την ίδια την παράλογη φορολογία, αλλά γιατί ακόμη και στην εφάπαξ εξόφλησή του, δεν παρέχεται ούτε ένα ευρώ έκπτωσης σε όσους φορολογούμενους έχουν απομείνει όρθιοι και παλεύουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους!    

Γι΄αυτό σας καλούμε:

1. Να επανεξετάσετε όλα όσα παραπάνω σας αναφέρουμε, ιδιαίτερα στο πλαίσιο του σχεδιαζόμενου ενιαίου φόρου ακινήτων,

2. Να προβείτε σε άμεση δίμηνη παράταση της προθεσμίας εξόφλησης του ΦΑΠ 2011 και να ακολουθήσουν οι δόσεις του ΦΑΠ 2012 ,

3. Να προβείτε σε άμεση θέσπιση ουσιαστικής έκπτωσης σε όσους φορολογούμενους μπορούν ακόμη να προβούν σε συνολική εξόφληση του φόρου,  

4. Να επεκτείνετε κάθε ρύθμιση αναστολής πλειστηριασμών κατά ακινήτων από πιστωτικά ιδρύματα, και στους πλειστηριασμούς λόγω οφειλών προς το Δημόσιο, που σε λίγο ΑΥΤΟΙ θα είναι το κυρίαρχο κοινωνικό πρόβλημα,

5. Να θεσπίσετε τη δυνατότητα εξόφλησης των φόρων ακίνητης περιουσίας με μονομερή εκχώρηση ακινήτων προς το Δημόσιο και

6. Να καταργήσετε τις ποινικές συνέπειες σε βάρος όσων οφείλουν φόρους από κατοχή ακινήτων  (ΦΑΠ, ΕΕΤΗΔΕ κλπ.), όχι μόνον γιατί είναι ντροπή να ισχύει τέτοια νομοθεσία σε βάρος των «νοικοκυραίων» της χώρας αυτής, αλλά και γιατί η χώρα μας δεν διαθέτει αρκετές φυλακές για να την εφαρμόσει…


Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΜΙΔΑ

 

Ο Πρόεδρος

Στράτος Ι. Παραδιάς

Πρόεδρος Διεθνούς Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων (UIPI)
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο