Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Ν. Θεσσαλονίκης - Επιστολή για παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων και Ε9

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σ.Ο.Λ.Ν.Θ.
Δωδεκανήσου 7    
2310-513875   
[email protected]   
www.solnth.gr
                                                      
Θεσσαλονίκη, 28-8-2013

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗ

ΘΕΜΑ:  Παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων και Ε9

Κοινοποίηση:
1) Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη Γεώργιο
2) Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη
3) Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)
4)Taxheaven
5)e-forologia

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
   
Με την τελευταία σχετική αναπροσαρμογή ορίστηκε η 30-8-2013 ως καταληκτική ημερομηνία για όλες τις φορολογικές δηλώσεις ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ του φορολογουμένου. Λήγει δηλαδή σε 2 μέρες η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φυσικών προσώπων. Πρακτικά είναι αδύνατο στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα να υποβληθεί το υπόλοιπο των φορολογικών δηλώσεων. Με επιστολές μας στις 19-6, 15-7 και 22-7 σας είχαμε επισημάνει την ανάγκη προσδιορισμού μίας καταληκτικής ημερομηνίας που θα επιτρέπει την ομαλή διεξαγωγή της όλης διαδικασίας. Οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί πέραν των φορολογικών δηλώσεων πρέπει να διεκπεραιώσουν ταυτόχρονα και τις τρέχουσες υποχρεώσεις των πελατών τους όπως επίσης να φροντίσουν για την συμπλήρωση, τον έλεγχο και την υποβολή των δηλώσεων ακινήτων  (έντυπο Ε9) που λήγει στις 15-9.

Κύριε Υπουργέ,
   
Στη δύσκολη αυτή εποχή πρέπει να αντιμετωπιστεί ρεαλιστικά το πρόβλημα, να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση με πρόστιμα στους φορολογούμενους και να δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους αλλά και στους φορολογούμενους να ανταποκριθούν έγκαιρα στις υποχρεώσεις τους. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων τουλάχιστον έως τις 30-9-2013 και των δηλώσεων Ε9 έως τις 30-11-2013.
    
Με εκτίμηση,         
          
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                                         
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ                            

Ο Γενικός Γραμματέας
Θ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο