Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Δεν έριξε τις τιμές η μείωση του Φ.Π.Α.

Χλιαρή η ανταπόκριση των επιχειρήσεων

Στα χαρτιά έμεινε για τις περισσότερες επιχειρήσεις η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Σχεδόν ένα μήνα μετά την 1η Αυγούστου, οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου, οι επιχειρηματίες που έχουν προμηθευτεί το θαλασσί σήμα, το οποίο αποδεικνύει ότι πέρασαν στις τιμές τους τουλάχιστον κατά 5% τη μείωση του ΦΠΑ, είναι όσοι ακριβώς τις πρώτες ημέρες.

Όπως αναφέρουν τα «Νέα», μόλις 15.000 επιχειρήσεις σε σύνολο 70.000 του κλάδου πανελληνίως (εστιατορίων, καφενείων κλπ), δηλαδή δύο στις δέκα, έχουν πάρει το σήμα.

Στο υπουργείο Οικονομικών δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τα έσοδα από τον ΦΠΑ καθώς υπάρχει φόβος ότι τα απολογιστικά στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν για να συγκρίνουν με τα αντίστοιχα του 2012, θα δείχνουν υστέρηση.


Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description babist | Αυγούστου 28, 2013 1:26 μ.μ. | Reply
Αυτά τα συμπεράσματα είναι αυθαίρετα. Ποιος σας λέει ότι μόνο όσοι έχουν προμηθευτεί το σήμα έχουν μειώσει τις τιμές ; Το σήμα μπορείς να το κατεβάσεις και από το internet. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να πιαστεί ο στόχος, γιατί οι επιχειρήσεις για να καλύψουν την διαφορά του 10% της μείωσης, πρέπει να αυξήσουν τον τζίρο τους κατά 76%. Το υπουργείο οικονομικών όμως θέλει να ρίξει το βάρος μόνο στους επιχειρηματίες, και απλά να δικαιολογήσει για άλλη μία φορά τις αστοχίες τους.. Σάμπως πρώτη φορά είναι........έχουμε συνηθίσει πλέον.
image description τΟΝΙ | Αυγούστου 28, 2013 1:32 μ.μ. | Reply
Όλες οι πλευρές δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα κάθε φορά.. Σαφώς οι πολιτικάντιδες την πάρτη τους κοιτάνε.. Κ ο λαός όμως κ αυτός την πάρτη του κοιτάζει κ ποτέ το κοινωνικό σύνολο κ το κράτος. Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που λες με την αύξηση του τζίρου κατά 76%, αλλά δε φαντάζει κ δύσκολο να επιτευχθεί. Αρκεί να κόβουν αποδείξεις στο 100% των συναλλαγών τους κ θα δεις πως ο δηλωμένος τζίρος θα εκτιναχθεί. Αλλά ούτε τις τιμές έριξαν, ούτε αποδείξεις κόβουν οι ελληναράδες.. Χαζοί είναι;; Κ μόλις θα πάει το ΦΠΑ πάλι στο 23% πάλι θα φταίει η Μερκελ, οι 300, οι κάλπες, τα ψηφοδέλτια, οι εξωγήινοι, ο γείτονας, οι μετανάστες κτλ κτλ. Υπάρχουν βέβαια κ ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, αλλά θα καούν μαζί με τα ξερά κ αυτές..
image description broster | Αυγούστου 28, 2013 2:45 μ.μ. | Reply
Τονι που χάθηκες ???!!! Το πρόβλημα δυστυχώς ξεκινάει από την υπέρμετρη φορολογιά που σε συνδυασμός με το υψηλό κόστος ζωής και την ύφεση κάνουν ένα εκρηκτικό μίγμα που οδήγει νομοτελειακά στη φοροδιαφυγή με την μέθοδο της μη έκδοσης απόδειξης . Όσο και αν φαίνεται παράξενο η δική μου άποψη είναι ότι αν άμεση και έμμεση φορολογία ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα τότε όλοι θα κόβανε αν όχι όλες τουλάχιστον το συντριπτικό ποσοστό αλλά και η αγορά θα ήταν σε καλύτερα επίπεδα και απο πλευράς τιμών (άρα όφελος και για το τελικό καταναλώτη) , δυστυχώς αυτό το πράγμα δεν το θέλουν οι κυβερνώντες για να δείχνουν στον λαό ότι κυνηγάνε τη φοροδιαφυγή . Και μια διόρθωση , δεν πρόκειται για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση , αλλά για επαναφορά στο κανονικό επίπεδο , μείωση θα λέγαμε αν από 13% πήγαινε πχ στο 10% .
image description teo8111 | Αυγούστου 28, 2013 2:38 μ.μ. | Reply
Θα συμφωνήσω με BROSTER. Επίσης είναι δυνατό να αποδόσει το μέτρο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Και τώρα φυσικά η τρόικα θα μας πει: Τα βλέπατε κύριε Σαμαρά; Δεν φταίνε οι λανθασμένοι πολλαπλασιαστές!Εσωτερικής υποτίμησης συνέχεια λοιπόν......
image description babist | Αυγούστου 28, 2013 2:42 μ.μ. | Reply
Δεν μίλησα γι' αυτούς που δεν κόβουν αποδείξεις, (που έτσι κι αλλιώς έπρεπε να το κάνουν). Εγώ μιλάω για τους επιχειματίες που προσπαθούν να είναι συνεπείς με τον νόμο, (και κατά γενική ομολογία, πάντα αυτοί την πατάνε).
Όσο για το εάν ισχύει το 76% σου παραθέτω το παρακάτω παράδειγμα:
Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα είδος με καθαρή αξία 100€ πλέον 23% =123€ .
Με την μείωση θα είχαμε 100€ πλέον 13% = 113€
Άρα διαφορά 123-113=10 ΦΠΑ
Για να καλυφθεί η διαφορά των 10€ από την μείωση, πρέπει ο τζίρος από 100 € να γίνει 176,92 (10/13 =0,7692*100=76,92%). Έτσι θα έχουμε 176,92*13%=23€ ΦΠΑ, (και χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος αγοράς των εμπορευμάτων με την αύξηση του τζίρου).
Υ.Γ Τον παραπάνω απλό υπολογισμό δεν πιστεύω ότι τον κάνανε το Υ.Ο.
image description DC997908072 | Αυγούστου 28, 2013 7:58 μ.μ. | Reply
ΝΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝΕ ΤΟ ΦΠΑ ΣΤΟ 13% ΑΛΛΑ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ 26% ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΟΠΟΤΕ....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο