Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αντικατάσταση του κεντρικού συστήματος του Taxis

Στην αντικατάσταση του κεντρικού συστήματος του TAXIS προχωρεί η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών αξιοποιώντας τον υπολογιστικό εξοπλισμό των Ολυμπιακών Αγώνων...

Στην αντικατάσταση του κεντρικού συστήματος του TAXIS προχωρεί η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών αξιοποιώντας τον υπολογιστικό εξοπλισμό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το νέο κεντρικό σύστημα («καρδιά») του TAXIS είναι πολλαπλάσιας ισχύος και συμπληρώνεται με την αντικατάσταση 8.000 ηλεκτρονικών υπολογιστών στις εφορίες, η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί, χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα στις συναλλαγές με το κοινό. Η αντικατάσταση (μετάπτωση) του κεντρικού συστήματος του TAXIS είναι μια σύνθετη διαδικασία με πολλαπλά στάδια και η επιτυχία της, όπως αναφέρει η ΓΓΠΣ, χρειάζεται τη συνεργασία των πολιτών.

Με το νέο σύστημα θα παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες στις καθημερινές συναλλαγές των πολιτών με τις εφορίες, καθώς και προηγμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω του TAXISNET (www.taxisnet.gr).

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η οριστική μετάπτωση στο νέο σύστημα και θα τεθεί σε λειτουργία από τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου. Τις πρώτες μέρες χρήστες και συστήματα θα εναρμονίζονται με στόχο να επιτευχθεί το μέγιστο όφελος από τη λειτουργία τους, για το λόγο αυτό ζητείται η κατανόηση των πολιτών. Αναλυτικότερα:

• Η έναρξη των συναλλαγών με τις Δ.Ο.Υ. τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου θα γίνει μετά την 11:00 π.μ.

• Την περίοδο από 30 Σεπτεμβρίου έως 13 Οκτωβρίου δεν θα υπάρχει η δυνατότητα μεταβολής στοιχείων αυτοκινήτων.

• Για την έκδοση Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας έως και τις 11 Οκτωβρίου είναι σκόπιμο οι πολίτες να προσκομίζουν τα σχετικά Διπλότυπα Είσπραξης για χρέη που θα εξοφληθούν από 4 έως 9 Οκτωβρίου.

• Την περίοδο από 4 έως 10 Οκτωβρίου οι μεταβολές μητρώου για «έναρξη ενδοκοινοτικών συναλλαγών» θα παραλαμβάνονται από τις Δ.Ο.Υ. κανονικά, όμως δεν θα ενημερώνουν άμεσα το Διεθνές Σύστημα Ενδοκοινοτικών Συναλλαγών (VIES) και κατά συνέπεια τις αντίστοιχες φορολογικές Αρχές των κρατών Μελών.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο