Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά
Αλλες ειδήσεις

Πρόγραμμα 50.000 θέσεων για την Κοινωφελή Εργασία

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 27 Αυγούστου 2013

Πρόγραμμα 50.000 θέσεων για την Κοινωφελή Εργασία που έχει ως στόχο την στήριξη των ανέργων με προτεραιότητα τους ανέργους που διαβιούν σε οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο, παρουσίασαν σήμερα οι υπουργοί Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης και Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν επίσης ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, επικεφαλής του Γραφείου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοι­νοτικών Πόρων κ. Άννα Δαλλαπόρτα, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κ. Αννα Στρατινάκη ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) κ. Γιώργος Γιαννούσης καθώς και ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Δείτε την κοινή υπουργική απόφαση από το αρχείο του κόμβου μας

ΔΗΛΩΣΗ TOY  ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΧΟΙΝΑ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

«Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στην Ελλάδα και έχει εφαρμοστεί και στη Λετονία και είναι αποτέλεσμα πολλών και πολυεπίπεδων επαφών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την Ελληνική Κυβέρνηση και των αρμόδιων Επιτρόπων των  κ.κ. Χαν και Αντορ με τους τρεις  παριστάμενους υπουργούς αλλά και με τον πρωθυπουργό.

Η καινοτομία του προγράμματος είναι πως για πρώτη φορά μέσα σε αυτό το μεταβατικό σχήμα, 50.000 Έλληνες από οικογένειες χωρίς εισόδημα θα μπορέσουν όχι μόνο να έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας αλλά να παράξουν και ένα έργο που θα έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

«Ξεκινούμε σήμερα την υλοποίηση ενός μεγάλου και καινοτόμου προγράμματος για την υποστήριξη των ανέργων και κυρίως αυτών που ανήκουν σε νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο.

Πρόκειται για μια παρέμβαση μεγάλης κλίμακας που θα δώσει εργασία – με πλήρη ασφάλιση - σε περισσότερους από 50.000 ανέργους.

Αποτελεί, ταυτόχρονα, ένα σημαντικό οργανωτικό εγχείρημα, προϊόν του συντονισμού και της συνεργασίας πολλών διαφορετικών υπουργείων, προκειμένου με εντατική προσπάθεια και διαπραγμάτευση να παρακάμψουμε γραφειοκρατικά εμπόδια, χρηματοδοτικές δυσκολίες, αλλά και κοινοτικές επιφυλάξεις. Εν τέλει κατορθώσαμε να συγκεντρώσουμε πόρους ύψους 216 εκ ευρώ για τη χρηματοδότηση του προγράμματος.  Και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τη συμμετοχή τους στο χρηματοδοτικό αυτό πακέτο, τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας που συνέβαλαν με 100 και 41 εκ ευρώ αντίστοιχα.

Οι άνεργοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα σταδιακά μέχρι το τέλος του χρόνου και σε πλαίσιο απόλυτης διαφάνειας, με την εποπτεία και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ,  θα απασχοληθούν σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, σε νοσοκομεία, σχολεία, δικαστικές υπηρεσίες και τα ΚΕΠ. Έτσι, το πρόγραμμα και οι σημαντικοί πόροι που θα διατεθούν για αυτό θα «πιάσουν τόπο».

Θα υποστηρίξουν αποτελεσματικά τους ανέργους και, παράλληλα, θα ενισχύσουν την ποιότητα και θα διευρύνουν το εύρος παροχής κοινωνικών υπηρεσιών από τις δημόσιες υπηρεσίες και την τοπική αυτοδιοίκηση. 

Γνωρίζουμε ότι το μεγάλο αυτό πρόγραμμα δεν αποτελεί τη λύση του προβλήματος της ανεργίας. Ωστόσο, θα δώσει σημαντικές ανάσες και ουσιαστική βοήθεια στους άνεργους συμπολίτες μας και τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί περισσότερο από το σφοδρό κύμα της ύφεσης και της ανεργίας. Και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, αξιοποιώντας κάθε δυνατό πόρο και κάθε δυνατότητα να προσφέρουμε ευκαιρίες επανένταξης στην αγορά εργασίας».

ΔΗΛΩΣΗ ΔΟΙΚΗΤΗ ΟΑΕΔ ΘΟΔΩΡΟΥ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

«Οι πάνω από 50.000 συμπολίτες μας θα απασχοληθούν σε δήμους, περιφέρειες, νοσοκομεία, εργαστήρια, ΚΕΠ, ασφαλιστικά ταμεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Η πρώτη δημόσια πρόσκληση θα βγει περίπου στις 15 Σεπτεμβρίου, οι πρώτες προσλήψεις θα ξεκινήσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη και θα είναι διάρκειας 5 μηνών».

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

«Δεν κομπάζουμε καθόλου γι’ αυτό που σήμερα παρουσιάζουμε. Είχαμε υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία να προωθήσουμε μία τέτοια δράση που αφορά συμπολίτες μας που είναι πραγματικά σε πολύ μεγάλη ανάγκη. “Στύψαμε” το ΕΣΠΑ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα συναρμόδια υπουργεία και βρήκαμε 216 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσουμε αυτή τη δράση. Η δράση καλύπτει τους άνεργους συμπολίτες μας για 5 μήνες, πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή, ωστόσο δουλεύουμε από τώρα και στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ για να υπάρξουν τέτοιες και ακόμα περισσότερες δράσεις. Το νέο ΕΣΠΑ θα είναι εμπροσθοβαρές ως προς δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Αυτή είναι η κατεύθυνση του Πρωθυπουργού, αυτή είναι η κατεύθυνση της κυβέρνησης. Πρέπει να εξαντλήσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε στη διάθεσή μας, στο επίπεδο των κοινωνικών δράσεων, για να αντιμετωπίσουμε το άνευ προηγουμένου κοινωνικό πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας».

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ  ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

«Μόνιμη έγνοια μας πρέπει να είναι η ανακούφιση των πιο ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
Αυτό το στόχο υπηρετεί και το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που μόλις ανακοινώσαμε.
Δίνει μια βαθιά ανάσα σε 50.000 οικογένειες που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο.
Στηρίζει ταυτόχρονα κοινωφελείς δραστηριότητες των Δήμων.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι πολλές από τις θέσεις αυτές θα καλυφθούν από τους Δήμους.
Διότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι και πρέπει να παραμείνει προπύργιο της κοινωνικής πρόνοιας.
Αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης.
Και το αποδεικνύουμε στην πράξη».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Pr0z4k | August 27, 2013 3:19 PM | Reply
Αρχισε ο Προεκλογικος Αγων!!!!
image description korina | August 27, 2013 5:39 PM | Reply
Να σε κάψω Γιάννη...πρώτα οδηγούμε τους πολίτες στην ανεργία και έπειτα βγάζουμε προγράμματα με 400-500 € κι ο κόσμος λέει κι ευχαριστώ! Εύγε οδηγήσατε τη χώρα στην ανάπτυξη!
image description The Jamaican | August 27, 2013 7:41 PM | Reply
Πρόγραμμα 400-500 ευρώ για 5 μήνες. Μετά τα κεφάλια μέσα πάλι.
image description Your Name | August 28, 2013 10:18 AM | Reply
ΒΑΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΤΟΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ..ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο