Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Κ. Μητσοτάκης: Ανάγκη για μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας στο Δημόσιο

Tην ανάγκη να συσταθεί ένας μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας στο Δημόσιο με διαφάνεια και κανόνες, διατύπωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, σε πρωινή εκπομπή του «Mega». Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ζητηθεί παράταση από την τρόικα για το δεύτερο κύμα κινητικότητας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε βεβιασμένες κινήσεις. Είναι κάτι το οποίο θα το συζητήσουμε σε έναν μήνα. Όσο πιο συνεπείς είμαστε, τόσο πιο ισχυροί γινόμαστε στη διαπραγμάτευση με την τρόικα». Τόνισε, πάντως, ότι ένα μικρό ποσοστό απολύσεων θα προέλθει από τη δεξαμενή της κινητικότητας. Όπως είπε, οι απολύσεις θα προέλθουν από τους πειθαρχικά ελεγχόμενους υπάλληλους, αλλά και από υποθέσεις συμβασιούχων του Δημοσίου και των ΟΤΑ, που παραμένουν στη δουλειά τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων.

Από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2013 έχουν οδηγηθεί εκτός Δημοσίου 226 υπάλληλοι, έπειτα από πειθαρχικό έλεγχο, είπε ο υπουργός και εκτίμησε ότι ο αριθμός θα αυξηθεί σημαντικά έως το τέλος του έτους. Κληθείς να σχολιάσει τις κινητοποιήσεις, που έχουν προαναγγείλει οι εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «δεν μπορεί να μην αλλάξει τίποτα για να μην ξεβολευτούν κάποιοι. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε για μια ημέρα κλειστά σχολεία».


Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο