Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Από την Τετάρτη αυστηροί έλεγχοι στα πρατήρια για το σύστημα εισροών - εκροών

Συνάντηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά με εκπροσώπους των βενζινοπωλών και των εταιρειών εμπορίας καυσίμων

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους των βενζινοπωλών και των εταιριών εμπορίας καυσίμων, με αφορμή τη λήξη αύριο, 27 Αυγούστου, της προθεσμίας που είχε τεθεί στα πρατήρια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης να εγκαταστήσουν συστήματα εισροών- εκροών. Στη συνάντηση προσήλθε αντιπροσωπεία της ΟΒΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Δ. Κιούση, αντιπροσωπεία της ΠΟΠΕΚ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ασμάτογλου και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΕΠΕ κ. Πετριανίδης.

Στη συνάντηση αποτιμήθηκε η πορεία υλοποίησης της εγκατάστασης και παρατέθηκαν στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι μέχρι την Παρασκευή, 23 Αυγούστου, είχαν εγκαταστήσει συστήματα εισροών- εκροών τα 1.124 από τα περίπου 1.250 πρατήρια υγρών καυσίμων, ποσοστό που αγγίζει το 90%.

Από τα ίδια στοιχεία προέκυψε ότι το σύνολο, σχεδόν, των πρατηριούχων (1.100) έχει υποβάλλει τεχνικό δελτίο στην «Κοινωνία της Πληροφορίας», προκειμένου να επιδοτηθεί για το κόστος εγκατάστασης του συστήματος.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο υφυπουργός δήλωσε: «Με την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών- εκροών, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας καυσίμων. Αύριο ολοκληρώνεται η πρώτη φάση, με την εγκατάσταση των συστημάτων στα πρατήρια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια δύσκολη προσπάθεια, που ολοκληρώνεται χάρη στη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στην αγορά των καυσίμων, πρατηριούχων και εταιρειών. Είναι απολύτως σαφές ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση. Όσοι δεν πήραν στα σοβαρά την αποφασιστικότητα της Πολιτείας, θα βρεθούν από την Τετάρτη ενώπιον των συνεπειών του νόμου».

Επισημαίνεται ότι από την Τετάρτη 28/8 ξεκινούν οι σχετικοί έλεγχοι σε πρατήρια και ότι η προβλεπόμενη κύρωση για τους παραβάτες είναι η αφαίρεση της αδείας λειτουργίας.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο