Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών συζητείται στο υπουργείο Οικονομικών

Σύμφωνα με το μνημόνιο τα σχέδια εξυγίανσης, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου

Το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας, ΕΛΒΟ και ΕΑΣ, αλλά και της ΛΑΡΚΟ, τίθεται από αυτή την ώρα επί τάπητος σε διαδοχικές συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα και με τη συμμετοχή της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φώφης Γεννηματά και του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Μάκη Παπαγεωργίου.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ,ο κ. Στουρνάρας και η κ. Γεννηματά συζητούν αυτήν την ώρα το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης των ΕΑΣ, ενώ, η επόμενη σύσκεψη, που έχει προγραμματισθεί για τις 15.30, θα αφορά το μέλλον της ΕΛΒΟ. Στη συνέχεια, οι κ.κ. Στουρνάρας και Παπαγεωργίου θα εξετάσουν το σχέδιο για την ΠΥΡΚΑΛ.

Σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα του Μνημονίου, τα σχέδια εξυγίανσης των τριών προβληματικών εταιρειών του Δημοσίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου και να εφαρμοστούν έως το τέλος του έτους. Και για τις τρεις επιχειρήσεις, η απόφαση των συναρμοδίων υπουργών είναι να εκκαθαριστούν εν λειτουργία και στο συγκεκριμένο πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα συναντήσεις με τους συμβούλους του Δημοσίου για τα εναλλακτικά σενάρια.

Ειδικά για τις δύο αμυντικές βιομηχανίες, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας τους, καθώς οι κάλυκες για το πυροβολικό και βλήματα για τα τεθωρακισμένα του Ελληνικού Στρατού κατασκευάζονται από την ΕΑΣ ΑΕ. Ενώ για τη ΛΑΡΚΟ, ο σύμβουλος του Δημοσίου (Price Waterhouse Cooper) υποστηρίζει την ένταξη της εταιρείας στις διατάξεις του άρθρου 99 του πτωχευτικού δικαίου, προκειμένου να προστατευτεί από τους πιστωτές της, κυρίως από τη ΔΕΗ, η οποία έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας 300 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι, έξω από το υπουργείο Οικονομικών έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι από τις τρεις επιχειρήσεις, οι οποίοι αντιτίθενται σε ενδεχόμενο απολύσεων.


Πηγή: www.newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο