Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μόνο για το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης το κυριακάτικο άνοιγμα

H απόφαση για άνοιγμα της αγοράς τις Κυριακές, θα αφορά μόνο το ιστορικό κέντρο της πόλης και θα ανακοινωθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά και τον αντιπρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και πρόεδρο της ΟΒΣΘ Γιάννη Παπαργύρη.

Η διαβούλευση των εμπλεκόμενων φορέων έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ η αντιπεριφέρεια έχει καταθέσει νέα πρόταση, η οποία προβλέπει το άνοιγμα των καταστημάτων 42 Κυριακές τον χρόνο, από 52 που είχε προτείνει αρχικά. Ο κ.Καββαθάς παρουσίασε έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ισπανία στην οποία εφαρμόζεται το μέτρο με αποτέλεσμα την οριακή αύξηση του τζίρου στο 0,5% και του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων στο 15% και εξέφρασε την πάγια θέση της ΓΣΕΒΕΕ για την διατήρηση της Κυριακής – αργίας.

Ο κ.Παπαργύρης, επεσήμανε ότι η ανάπτυξη δεν θα έρθει σε καμία περίπτωση από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, αλλά από την αλλαγή του οικονομικού κλίματος, την παροχή ρευστότητας στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και τη λήψη μέτρων που θα τις καταστήσουν βιώσιμες και ανταγωνιστικές. ΄Έθεσε επίσης και την κοινωνική πτυχή ενός τέτοιου εγχειρήματος, λέγοντας πως η κοινωνική και οικογενειακή ζωή των επιχειρηματιών, των εργαζομένων και των οικογενειών τους θα αλλάξει ριζικά προς το χειρότερο και θα καταστρέψει ένα μεγάλο μέρος των μικρών επιχειρήσεων που δεν θα αντέξουν οικονομικά και βιολογικά το βάρος που θα επωμιστούν.

Τέλος δήλωσε πως η αγορά έχει ήδη ρυθμίσει τις ανάγκες της σύμφωνα με τις συνήθειες των καταναλωτών. Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκς Γιώργος Τσαμασλής ανέφερε πως η Θεσσαλονίκη έχει προσελκύσει ήδη μεγάλο αριθμών τουριστών από τις γειτονικές χώρες και πως η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της αγοράς θα επιφέρει μεγάλα οφέλη για τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο, μέσα από ένα τουριστικό «πακέτο» προβολής της πόλης.

Νωρίτερα, οι δύο Πρόεδροι επισκέφθηκαν τον Περιφερειακό Διευθυντή του Α΄ Τομέα ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης κο Κωνσταντίνο Ζιγκερίδη και συζήτησαν τις τρέχουσες δυσμενείς εξελίξεις για τους ασφαλισμένους, και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και ζητήματα της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΟΑΕΕ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο