Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με βεβαίωση οφειλής η υπαγωγή στην ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών

Με βεβαίωση οφειλής η υπαγωγή στην ρύθμιση  ασφαλιστικών οφειλών


Την άρση της προϋπόθεσης υποβολής φορολογικής ενημερότητας από 1/1/2013 για την υπαγωγή στη ρύθμιση εξόφλησης σε δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι 31/12/2012 στα Ταμεία, πλην του ΝΑΤ, και την υποχρέωση προσκόμισης βεβαίωσης οφειλής προβλέπει τροπολογία των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών Γιάννη Βρούτση και Γ. Στουρνάρα, αντίστοιχα, που ψηφίστηκε στη Βουλή στο νομοσχέδιο "Αντικατάσταση και συμπλήρωση διατάξεων για τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης"

Σύμφωνα με την τελική διατύπωση, «οι οφειλέτες πρέπει να προσκομίζουν φορολογική ενημερότητα ή βεβαίωση οφειλής κατά περίπτωση προκειμένου να αξιολογείται η δυνατότητα ανταπόκρισης στη ρύθμιση».

Με την ίδια τροπολογία παρέχεται έκπτωση 40% στις προσαυξήσεις σε όσους εξόφλησαν μέχρι την 1η Ιουλίου (και όχι έως τις 30 Ιουνίου) τις οφειλές τους. Οι εκπτώσεις για όσους εξοφλήσουν μέχρι 30/6/2014 είναι 40%, 35% μέχρι 30/6/2015, 30% μέχρι 30/6/2016 και 25% μέχρι 30/6/2017.

Δείτε την τροπολογία (αιτιολογική έκθεση και διάταξη νόμου που ψηφίστηκε στις 21.8.2013


ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ
«Αντικατάσταση και συμπλήρωση διατάξεων νια τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης»

Με την προτεινόμενη διάταξη αναδιατυπώνεται η περίπτωση 1 της υποπαραγράφου ΙΑ2, που αφορά τη ρύθμιση «νέας αρχής» των οφειλομένων εισφορών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.
Με την προτεινόμενη διάταξη αίρεται μια αρνητική προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση, η οποία δεν επέτρεπε σε οφειλέτες οι οποίοι είχαν την πρόθεση να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να καταβάλλουν τα οφειλόμενα, να υπαχθούν σε αυτήν, με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων για τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.
Σημειώνεται άλλωστε ότι με την παρούσα τροποποίηση, πέραν της διευκόλυνσης της διαδικασίας υπαγωγής στη ρύθμιση, μειώνονται και οι σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες, προς το σκοπό της ευελιξίας εφαρμογής της ρυθμίσεως και με απώτερο στόχο την εισροή εσόδων στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ
«Αντικατάσταση και συμπλήρωση διατάξεων για τη ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης»

Η περίπτωση 1 της υποπαραγράφου ΙΑ2 της παραγράφου ΙΑ του άρθρου πρώτου του νόμου 4152/2013 αναδιατυπώνεται ως εξής:
«1. Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης πλην του NAT, υπάγονται στη ρύθμιση «νέας αρχής» και καταβάλλονται ως ακολούθως:
Κεφαλαιοποίησή τους, συμπεριλαμβανομένων και των πάσης φύσεως προσαυξήσεων μέχρι τις 31.12.2012 και καταβολή αυτών εφάπαξ ή σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, όπως αυτές προσδιορίζονται στην αίτηση, με τις εξής αντίστοιχες εκπτώσεις επί των κάθε είδους προσαυξήσεων, πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων. Η μείωση είναι της τάξης του 25% στις προσαυξήσεις εάν το χρέος εξοφληθεί μέχρι 30.6.2017, 30% εάν εξοφληθεί μέχρι 30.6.2016, 35% εάν εξοφληθεί μέχρι 30.6.2015, 40% εάν εξοφληθεί μέχρι 30.6.2014 και 50% εάν εξοφληθεί μέχρι 1.7.2013.».


Να προστεθεί υποπερ. ως εξής: «β. Οι οφειλέτες πρέπει να προσκομίζουν φορολογική ενημερότητα ή βεβαίωση οφειλής κατά περίπτωση, προκειμένου να αξιολογείται η δυνατότητα ανταπόκρισης στην παρούσα ρύθμιση."
 


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description abg | Αυγούστου 25, 2013 2:06 μ.μ. | Reply
Συγνώμη. Αλλα δεν αντιλαμβανομαι τι λενε. Βγαινει χθες προχθες ο "διοικητης" του Ογα αν θυμαμαι καλα στον ALPHA και λεει οτι δεχονται οτι δηλωσει ο καθενας για οικογενειακη κατασταση, και δεν εχουν τροπο να το ελεγξουν??? Ολοκληρος διοικητης??? Και συγνωμη, μια οικογενειακη κατασταση δημου δεν μπορουν να παρουν? Μια φορολογικη δηλωση με τα προστατευομενα? Και τολμουν να λενε οτι εμεις φταιμε που τους κοροιδευουμε? Καλα να κανουμε. Αν εχουμε τετοιους διοικητες. που δεν πανε στο σπιτι τους κιολας μετα απο τετοιες δηλωσεις, καλα κανουμε. Αλλα δεν μπορει τα καναλια να το παρουσιαζουν ως προβλημα δικο μας. Οι ανθρωποι ειναι ανεκδιηγητοι. Δεν ξερουν οτι η ελλειψη ικανοτητας φερνει παραβατικοτητα? Και πια ικανοτητα δλδ??? Η κοινη λογικη.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο