Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σε απεργία διαρκείας καλούν οι εφοριακοί την ΑΔΕΔΥ - Τι έγινε στην συνάντηση με τα στελέχη του Υπ.Οικ.

24 Αύγουστου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ ΔΟΥ ΓΙΑ
 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (23.8.13) με επιτυχία, έξω από το υπουργείο οικονομικών, συγκέντρωση εργαζομένων στις εφορίες, με αίτημα την ακύρωση των επικείμενων απολύσεων. Στη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, ενημερωθήκαμε για την επιμονή της κυβέρνησης στην πολιτική των απολύσεων, τον αριθμό και την κατανομή των οποίων η ίδια αποφάσισε.

Σε συνεδρίασή της αμέσως μετά, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε πέραν των άλλων δυναμικών κινητοποιήσεων, να καλέσει την ΑΔΕΔΥ σε προκήρυξη ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, με αίτημα την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής και των εκφραστών αυτής.


----------------

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων του κλάδου για τις απολύσεις, πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία, η συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ (7 π.μ.) στο Υπουργείο. Ήταν μια πρώτη απάντηση στα όσα ετοιμάζουν... Στη συνάντηση που ακολούθησε, με τον Γεν. Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη έγινε ΞΕΚΑΘΑΡΟ το τι μας περιμένει στο άμεσο μέλλον και συγκεκριμένα:

1. Επιμένουν στις απολύσεις 400 από το Υπουργείο Οικονομικών. Ο συγκεκριμένος αριθμός ήταν επιλογή της κυβέρνησης, σε υλοποίηση της τροϊκανής εντολής. Δηλαδή αν αύριο δοθεί εντολή για άλλο αριθμό, το Υπουργείο ΘΑ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ!

2. Το Υπουργείο επέλεξε, οι 400 να είναι από τις καθαρίστριες (ΙΔΑΧ μερικής απασχόλησης). Η κατεύθυνση είναι η καθαριότητα να ανατεθεί σε ιδιωτικές εταιρίες.

3. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα το Υπουργείο για την εξασφάλιση των καθαριστριών, μέσω μετακίνησης σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου.

4. Επιμένουν στο κλείσιμο των ΔΟΥ στα νησιά. Προηγούμενη κυβέρνηση, πρότεινε να υπάρχουν 45 ΔΟΥ, η Τρόικα ζητά να μείνουν 65 και ο στόχος του Υπουργείου είναι να έχουμε 120. Σε ορισμένα νησιά θα μείνουν μέχρι 31.12.13 οι υπάλληλοι που έχουν την ευθύνη είσπραξης, οι οποίοι και θα στεγάζονται σε χώρους του Δήμου.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Είναι σαφές και στον πιο δύσπιστο, ότι πρέπει να καταλάβουμε χωρίς αυταπάτες ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟ-
ΣΟ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΕΙΝΑΙ.

Οι δουλειές μας, οι οικογένειές μας, οι ζωές μας είναι γι’ αυτούς μόνο στατιστικά νούμερα με σκληρή ιδεολογία χωρίς κοινωνική ευαισθησία. Σήμερα αποφασίζουν να φύγουν 400 από τις εφορίες, αύριο 1.000, μεθαύριο 2.000 κ.λπ. Τα μεγάλα λόγια για «αναδιοργάνωση», «αξιολόγηση δομών και θέσεων εργασίας» κ.λπ. πετάχτηκαν στα σκουπίδια.

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ είναι ο στόχος τους και όλα τα άλλα δικαιολογίες.

Απολύσεις που ανοίγουν το δρόμο στα διαπλεκόμενα συμφέροντα ιδιωτικών επιχειρήσεων που θα αναλάβουν την καθαριότητα, τη φύλαξη, την είσπραξη, τον έλεγχο. Τα σχέδιά τους είναι σαφή και τα υλοποιούν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΝΟΤΗΤΑ & ΚΥΡΙΩΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ



ΠΟΕ-ΔΟΥ ΠANEΛΛHNIA OMOΣΠONΔIA EPΓAZOMENΩN
ΣTIΣ ΔHMOΣIEΣ OIKONOMIKEΣ YΠHPEΣIEΣ
ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2 - Τ.Κ. 105 62 AΘHNA / THΛ.: 210-3622707 • FAX: 210-3638782 / www.poedoy.gr • e-mail: [email protected]
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΥ
Ο ΠΡΟΕΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΟΥ




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης