Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σε απεργία διαρκείας καλούν οι εφοριακοί την ΑΔΕΔΥ - Τι έγινε στην συνάντηση με τα στελέχη του Υπ.Οικ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ ΔΟΥ ΓΙΑ
 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (23.8.13) με επιτυχία, έξω από το υπουργείο οικονομικών, συγκέντρωση εργαζομένων στις εφορίες, με αίτημα την ακύρωση των επικείμενων απολύσεων. Στη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, ενημερωθήκαμε για την επιμονή της κυβέρνησης στην πολιτική των απολύσεων, τον αριθμό και την κατανομή των οποίων η ίδια αποφάσισε.

Σε συνεδρίασή της αμέσως μετά, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε πέραν των άλλων δυναμικών κινητοποιήσεων, να καλέσει την ΑΔΕΔΥ σε προκήρυξη ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, με αίτημα την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής και των εκφραστών αυτής.


----------------

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων του κλάδου για τις απολύσεις, πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία, η συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ (7 π.μ.) στο Υπουργείο. Ήταν μια πρώτη απάντηση στα όσα ετοιμάζουν... Στη συνάντηση που ακολούθησε, με τον Γεν. Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη έγινε ΞΕΚΑΘΑΡΟ το τι μας περιμένει στο άμεσο μέλλον και συγκεκριμένα:

1. Επιμένουν στις απολύσεις 400 από το Υπουργείο Οικονομικών. Ο συγκεκριμένος αριθμός ήταν επιλογή της κυβέρνησης, σε υλοποίηση της τροϊκανής εντολής. Δηλαδή αν αύριο δοθεί εντολή για άλλο αριθμό, το Υπουργείο ΘΑ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ!

2. Το Υπουργείο επέλεξε, οι 400 να είναι από τις καθαρίστριες (ΙΔΑΧ μερικής απασχόλησης). Η κατεύθυνση είναι η καθαριότητα να ανατεθεί σε ιδιωτικές εταιρίες.

3. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα το Υπουργείο για την εξασφάλιση των καθαριστριών, μέσω μετακίνησης σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου.

4. Επιμένουν στο κλείσιμο των ΔΟΥ στα νησιά. Προηγούμενη κυβέρνηση, πρότεινε να υπάρχουν 45 ΔΟΥ, η Τρόικα ζητά να μείνουν 65 και ο στόχος του Υπουργείου είναι να έχουμε 120. Σε ορισμένα νησιά θα μείνουν μέχρι 31.12.13 οι υπάλληλοι που έχουν την ευθύνη είσπραξης, οι οποίοι και θα στεγάζονται σε χώρους του Δήμου.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Είναι σαφές και στον πιο δύσπιστο, ότι πρέπει να καταλάβουμε χωρίς αυταπάτες ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟ-
ΣΟ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΕΙΝΑΙ.

Οι δουλειές μας, οι οικογένειές μας, οι ζωές μας είναι γι’ αυτούς μόνο στατιστικά νούμερα με σκληρή ιδεολογία χωρίς κοινωνική ευαισθησία. Σήμερα αποφασίζουν να φύγουν 400 από τις εφορίες, αύριο 1.000, μεθαύριο 2.000 κ.λπ. Τα μεγάλα λόγια για «αναδιοργάνωση», «αξιολόγηση δομών και θέσεων εργασίας» κ.λπ. πετάχτηκαν στα σκουπίδια.

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ είναι ο στόχος τους και όλα τα άλλα δικαιολογίες.

Απολύσεις που ανοίγουν το δρόμο στα διαπλεκόμενα συμφέροντα ιδιωτικών επιχειρήσεων που θα αναλάβουν την καθαριότητα, τη φύλαξη, την είσπραξη, τον έλεγχο. Τα σχέδιά τους είναι σαφή και τα υλοποιούν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΝΟΤΗΤΑ & ΚΥΡΙΩΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΠΟΕ-ΔΟΥ ΠANEΛΛHNIA OMOΣΠONΔIA EPΓAZOMENΩN
ΣTIΣ ΔHMOΣIEΣ OIKONOMIKEΣ YΠHPEΣIEΣ
ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2 - Τ.Κ. 105 62 AΘHNA / THΛ.: 210-3622707 • FAX: 210-3638782 / www.poedoy.gr • e-mail: [email protected]
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΥ
Ο ΠΡΟΕΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΟΥ

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο