Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ηλεκτρονικό «τείχος» κατά του λαθρεμπορίου

Στην εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος «λήψης αποφάσεων και ανάλυσης κινδύνου» (risk analysis) στα συνοριακά τελωνεία των Eυζώνων, του Προμαχώνα και της Δοϊράνης με προοπτική ως το τέλος του χρόνου να έχει εγκατασταθεί σε όλα τα τελωνεία της χώρας, συνοριακά....

Στην εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος «λήψης αποφάσεων και ανάλυσης κινδύνου» (risk analysis) στα συνοριακά τελωνεία των Eυζώνων, του Προμαχώνα και της Δοϊράνης με προοπτική ως το τέλος του χρόνου να έχει εγκατασταθεί σε όλα τα τελωνεία της χώρας, συνοριακά (Nίκη, Kρυσταλλοπηγή, Kακαβιά, Kήποι κ.λπ.) και εσωτερικά προχώρησε το υπουργείο Oικονομικών, με απόφαση του υφυπουργού Aντώνη Mπέζα στο πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής.

H φιλοσοφία του ηλεκτρονικού συστήματος «ανάλυσης κινδύνου» έγκειται στη διεξαγωγή λιγότερων αλλά αποτελεσματικότερων φυσικών ελέγχων, με σκοπό την πάταξη του λαθρεμπορίου, τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, αφού η επιλογή για έλεγχο των εμπορευμάτων γίνεται με βάση τις ενδείξεις και τις αντίστοιχες εντολές του συστήματος και όχι με την πρωτοβουλία τελωνειακού υπαλλήλου.

Πηγή Ημερησία

 Για το ίδιο θέμα η Express :

Mε την αδιάβλητη ψηφιακή τεχνολογία θα επιλέγονται εφεξής οι «ύποπτες» για λαθρεμπόριο υποθέσεις που θα ελέγχονται στα συνοριακά τελωνεία.
Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, οι έλεγχοι θα διενεργούνται με βάση το ψηφιακό σύστημα «ανάλυσης κινδύνου» που θα εξετάζει και θα επαληθεύει, χάρη στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του, την ακρίβεια και την εγκυρότητα των συνοδευτικών δηλώσεων.

ΕΞΠΡΕΣ   
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο