Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή της Α.ΚΙ.Ο.Ε. προς τον Υ. Οικ. κ. Στουρνάρα Ιωάννη για παράταση στην υποβολή των δηλώσεων και στην υποβολή του Ε9

Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας

ΠΡΟΣ: Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα Ιωάννη
Κοιν.: Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη Γεώργιο
Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη Χάρη
Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Αρ. Πρ.08854/22/08/2013

Κύριε Υπουργέ,

Τι περιμένετε και δεν ανακοινώνετε παράταση στην υποβολή των δηλώσεων και στην υποβολή του Ε9.

Μέχρι σήμερα 20/08/2013 έχουν υποβληθεί 4.877.360 δηλώσεις , ενώ η εκτίμηση του υπουργείου είναι ότι για την χρήση του 2012 θα υποβληθούν 6.500.000 δηλώσεις. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι γύρω στις 134.000 δηλώσεις ευρίσκονται σε εκκρεμότητα οι δηλώσεις που πρέπει να ετοιμασθούν και να υποβληθούν 1.488.640 μέχρι την 30/8 που είναι αδύνατον γιατί παράλληλα με την υποχρέωση αυτή, οι συνάδελφοι θα πρέπει να υποβάλλουν ΦΠΑ ,να ετοιμάσουν το Ε9 ,να υποβληθεί το Α21, να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις των λογιστηρίων.

Το σύνολο των δηλώσεων αυτών δεν είναι εύκολο να υποβληθούν για το λόγο ότι είναι οι δηλώσεις που έχουν πολλά προβλήματα και θέλουν χρόνο. Επίσης μεγάλη μερίδα πολιτών αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων που γέννησε η κρίση και έχουν ως δεύτερη επιλογή την αντιμετώπιση των φορολογικών τους υποχρεώσεων. Οι συνάδελφοι έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν τους υπόχρεους να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους , όμως η επικοινωνία με ανθρώπους που έχουν φορτωθεί τα προβλήματα της συγκύριας απαιτεί χρόνο .

Απαιτείται χρόνος και για την συμπλήρωση και τον έλεγχο του Ε9 και όποιων άλλων υποχρεώσεων έχουμε αυτή την περίοδο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εκτέλεση όλων αυτών των εργασιών απαιτεί έμπειρους συναδέλφους και ακόμα ότι οι συνάδελφοι είναι μέρος της κοινωνίας, επωμιζόμενοι εκτός των άλλων και την κοινή προσπάθεια αναμόρφωσης της φορολογικής Διοίκησης ως εργαζόμενοι χωρίς ανάπαυση και στις πλείστες των περιπτώσεων χωρίς αμοιβή.

• Ζητάμε χρόνο να ανασάνουμε και να ολοκληρώσουμε όποια εργασία υπολείπεται

• Ζητάμε η 31/10/2013να είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων από εξουσιοδοτημένο Λογιστή Φοροτεχνικό.

• Ζητάμε η 31/12/2013 να είναι η καταληκτική ημερομηνία για την συμπλήρωση , τον έλεγχο και την υποβολή του Ε9.

Θέλουμε χρόνο να δουλέψουμε σαν άνθρωποι και να ολοκληρώσουμε τις πολιτικές σας επιλογές . Είμαστε οι άμισθοι συνεργάτες σας και ζητάμε να ακούσετε τον σφυγμό της κοινωνίας και την αγωνία των συναδέλφων μας που γνωρίζουμε όσο κανείς άλλος.

Μην αρνηθείτε το αίτημα μας , μην κλείσετε τα αυτιά σας στην αγωνία και τα προβλήματα της κοινωνίας. Είναι άδικο να προσθέσετε στους φορολογούμενους επιπλέον οικονομικά προβλήματα από αυτά που μέχρι σήμερα τους έχει δημιουργήσει η πολιτική των μνημονίων.


Με εκτίμηση

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description fougaros | Αυγούστου 22, 2013 1:46 μ.μ. | Reply
Στου κωφού την πόρτα..."κραυγάζουν " οι βωβοί...
image description 2433032308 | Αυγούστου 22, 2013 1:24 μ.μ. | Reply
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ. ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΤΟΥ ΟΕΕ, ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!
image description ElenaAnele | Αυγούστου 24, 2013 12:08 μ.μ. | Reply
Διόρθωση: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ! Οι νόμιμες ημερομηνίες είναι ΠΟΛΥ αργότερα από τα ψίχουλα με τα οποιά μας παραμυθιάζουν!!!!!!!!!!!!
image description Your Name | Αυγούστου 22, 2013 7:35 μ.μ. | Reply
Τα πρωινα ,ασχολουμαι ακομα με εκκρεμοτητες.Δεν κανω ουτε μια δηλωση .Παιρνω τηλ.για ΔΕΗ,ΑΦΜ,ΑΜΚΑ παιδιων ,Α21 γιατι ο κοσμος θελει χρηματα..Μεχρι τελος του μηνα και ΑΠΔ,Παιδια καντε κατι ,δεν προλαβαινουμε ,ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑ....
image description Your Name | Αυγούστου 22, 2013 10:58 μ.μ. | Reply
Πιεστε τους οσο μπορειτε , χαπια πινουμε , φετος θα μας βγαλουν τον καρκινο, ελεος !!!!
image description 2433032308 | Αυγούστου 23, 2013 2:48 π.μ. | Reply
ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΑΥΡΙΟ ΠΑΛΙ.
image description Petalios | Αυγούστου 23, 2013 3:26 π.μ. | Reply
Γιατί δεν υποστηρίζετε το αίτημα της παράτασης των δηλώσεων έως 31/10/2013 από εξουσιοδοτημένο Λογιστή - Φοροτεχνικό και από τις άλλες ενώσεις - ομάδες του χώρου, έστω και σε επίπεδο απλής ανακοίνωσης; Οι συνάδελφοι που μας εκπροσωπούν έχουν ολοκληρώσει όλες τις υποβολές; δεν έχουν καμμία εκκρεμότητα; Γιατί συνεχίζουν να λειτουργούν ως (οι φανεροί πλέον) υποστηρικτές και αβανταδόροι των πολιτικών επιλογών του Υ.Ο.
image description markos347 | Αυγούστου 23, 2013 11:11 π.μ. | Reply
Ναι τώρα, τη συντάσσουν όπου να 'ναι, πέφτουν και οι υπογραφές...
Παιδιά καλά κάνετε και το παλεύετε μέχρι τώρα, είμαστε μαζί σας, αλλά πλέον είναι και ο "εγωιστικός" παράγοντας στη μέση...δεν ελπίζω τίποτα, αλλά για να δούμε τι θα δείξει η νεκροψία...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο