Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τον Σεπτέμβριο οι πρώτες συμβάσεις έρευνας από ιδιώτες για υδρογονάνθρακες

21 Αύγουστου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Τον Σεπτέμβριο θα κατατεθούν στη Βουλή οι πρώτες συμβάσεις του ελληνικού Δημοσίου για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου από ιδιώτες αναδόχους, δήλωσε το πρωί στο Mega ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης. «Μέσα στον Σεπτέμβρη θα φέρουμε στη Βουλή για κύρωση τις δυο συμβάσεις τουλάχιστον δύο, ίσως και τρεις, που θα υπογράψουμε για το οικόπεδο του Πατραϊκού και για το οικόπεδο των Ιωαννίνων», είπε, επισημαίνοντας ότι αυτό έχει τόσο ουσιαστική όσο και συμβολική σημασία επειδή «η Βουλή των Ελλήνων θα μάθει, θα διερευνήσει και θα επικυρώσει τις πρώτες συμβάσεις του ελληνικού Δημοσίου με ιδιώτες αναδόχους για το πώς θα αξιοποιηθεί ο ορυκτός μας πλούτος.

"Αυτό», είπε ο υπουργός ΠΕΚΑ, «έχει και την έννοια του ελέγχου από τον ελληνικό λαό του θέματος πώς αξιοποιείται ο ορυκτός πλούτος της χώρας και πού θα πάνε τα χρήματα αυτά». Ο κ. Μανιάτης διευκρίνισε ότι «αμέσως μετά την υπογραφή, ο ανάδοχος παίρνει εντολή από το Δημόσιο να προχωρήσει τις έρευνες. 'Αρα μέσα στο 2014 θα δούμε και οπτικά νομίζω εξελίξεις», είπε. Σημείωσε εξάλλου, ότι στόχος του υπουργείου είναι η «ταυτόχρονη τήρηση των αυστηρότερων δυνατών περιβαλλοντικών προδιαγραφών, χωρίς όμως αυτό να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην επιχειρηματικότητα τη μεγάλη και κυρίως την μικροεπιχειρηματικότητα που δημιουργεί και πολλές θέσεις εργασίας».

Αναφερόμενος στη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στη Σαντορίνη, ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος για τον οποίο συνέβη το ατύχημα και το δεύτερο μπλακ άουτ στο νησί. Διαβεβαίωσε πάντως, ότι πλέον διασφαλίζεται απολύτως ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι ανάλογο.
 
πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης