Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Κεγκέρογλου: "Λουκέτο" σε επιχειρήσεις που απασχολoύν παράνομους μετανάστες.

Κεγκέρογλου: "Λουκέτο" σε επιχειρήσεις που απασχολoύν παράνομους μετανάστες.

Ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας στη χώρα μας προσεγγίζει το 40% συγκριτικά με 25% πριν δυο μόλις χρόνια.

----

«Λουκέτο» θα επιβάλουν τα αρμόδια κλιμάκια σε όποια επιχείρηση απασχολεί παράνομους μετανάστες όπως επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ήδη, τόνισε, 52 επιχειρήσεις έχουν κλείσει για συγκεκριμένες μέρες επειδή απασχολούσαν μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα. Ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι υπάρχει 27% ανεργία στη χώρα μας και οι επιχειρηματίες δεν πρέπει να καταφεύγουν σε λύσεις που θα τους επισύρουν την ποινή του κλεισίματος.

Σημείωσε δε, ότι η αδήλωτη εργασία στο α’ εξάμηνο του 2013 προσέγγισε το 40% επί των ελεγχόμενων επιχειρήσεων συγκριτικά με 25% πριν δυο μόλις χρόνια.

«Ξεπερνά τα 10.000 ευρώ το πρόστιμο για κάθε ανασφάλιστο. Το σύστημα προβλέπει άμεση επιβολή προστίμου και δεν αναστέλλεται η υποχρέωση καταβολής του, παρά την προσφυγή του επιχειρηματία. Αν καταβληθεί εντός 10 ημερών έχουμε μείωση του προστίμου της τάξης του 30%» διευκρίνισε.

Ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε ότι το ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας) θα στελεχωθεί σε μεγαλύτερο βαθμό για να αυξηθεί η κινητικότητα, κάνοντας λόγο για 830 νέα άτομα που θα περάσουν από εκπαίδευση. «Υπάρχει συντονισμός συναρμόδιων υπηρεσιών, συνολικά 600 στελέχη κάνουν έλεγχους σε όλη τη χώρα, πέραν των τοπικών υπηρεσιών. Συνεχίζουμε και εντατικοποιούμε τους ελέγχους» σημείωσε.

Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description thanos | Αυγούστου 20, 2013 12:43 μ.μ. | Reply
Εύλογη η απορία του κ.Κεγκέρογλου.
Γιατί αυξήθηκε από το 25% στο 40% η ανασφάλιστη εργασία τα 2-3 τελευταία χρόνια την στιγμή που έγιναν τόσες επενδύσεις,άνοιξαν νέες επιχειρήσεις,υπήρξε ανάπτυξη,μειώθηκαν οι συντελεστές ασφάλισης,δόθηκαν κίνητρα στις επιχειρήσεις και οι τράπεζες χρηματοδοτούσαν κανονικά το εμπόριο;
Δίκαιο δεν έχει ο κ.Κενγκέρογλου να απορεί ,όπως δίκαιο έδεν έχει και όλη η Ελλάδα να απορεί μαζί του ;Τί σκεπτικό είναι αυτό ρε γαμώτο θα τρελαθώ εντελώς.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο