Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπ. Οικονομικών: Από τις 6.575 offshore ακινήτων στην Ελλάδα ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί σε μόλις 34

Υπ.Οικονομικών: Από τις 6.575 offshore ακινήτων στην Ελλάδα ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί σε μόλις 34

Σε μόλις 34 από τις 6.575 offshore ακινήτων που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έλεγχοι σε 315 offshore αναφέρει το υπ.Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, σε γραπτή απάντηση του υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρα σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Β. Πολύδωρα, επισημαίνεται ότι από τις 34 offshore στις οποίες έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα ύψους 40.068.785,61 ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνει ακόμη ότι έχει ανατεθεί στο ΔΕΚ Αθηνών η διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου όλων των ανέλεγκτων χρήσεων των 24 offshore της ΔΟΥ Κύμης και των 161 offshore της ΔΟΥ Κρανιδίου.

Όσον αφορά τις συμφωνίες ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών με χώρες που έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο μη συνεργαζόμενων χωρών, ο Γ. Στουρνάρα;ς αναφέρει ότι υπογράφηκαν οι συμβάσεις με το Γκέρνσεϊ, το Γιβραλτάρ και τις Νήσους Κουκ (οι οποίες δεν έχουν τεθεί σε ισχύ), ενώ έχουν μονογραφηθεί οι συμβάσεις με Μαυρίκιο, Τζέρσεϋ, Σαμόα, Νήσους Κέιμαν και Βερμούδες.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΑΛΙΣΙΑ | Αυγούστου 20, 2013 10:07 π.μ. | Reply
"Από τις 6.575 offshore ελέγχθηκαν μόλις 34 κι έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα ύψους 40.068.785,61 ευρώ". Καταλαβαίνεται λοιπόν κε Στουρνάρα που υπάρχει φοροδιαφυγή-φοροαπάτη? Καταλαβαίνεται λοιπόν κε Στουρνάρα που πρέπει να επικεντρωθείτε? Καταλαβαίνεται λοιπόν κε Στουρνάρα από που υπάρχει διαρροή των εσόδων του Κράτους? Καταλαβαίνεται κε Στουρνάρα ότι πρέπει επιτέλους να αφήσετε ήσυχο τον απλό κοσμάκη? Πιάστε λοιπόν κε Στουρνάρα αυτά τα μεγαθήρια κι αφήστε μας να μην πεθάνουμε από πείνα (γιατί έχει έρθει για τα καλά κι αυτή).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο