Αποτελέσματα live αναζήτησης

Παραιτήθηκε όπως αναμενόταν από το ΤΑΙΠΕΔ ο Στέλιος Σταυρίδης

19 Αύγουστου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Την παραίτησή του από την θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, υπέβαλε ο Στέλιος Σταυρίδης. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ζήτησε σήμερα την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ. «Ευχαριστώ θερμότατα την υπέροχη ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε και εύχομαι από καρδιάς η κυβέρνηση, με την οποία επίσης συνεργάστηκα άψογα, να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία το πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο των αποκρατικοποιήσεων» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Σταυρίδης. Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν θα πληγεί από την παραίτηση του κ. Στέλιου Σταυρίδη, αναφέρει σε δήλωσή του στο πρακτορείο Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης. «Δεν θα υπάρξει καμία απολύτως καθυστέρηση στο πρόγραμμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Εμίρης.
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του επιβεβαίωσε ότι δεν επηρεάζεται η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, η οποία παραμένει ως έχει και ότι η παραίτηση του κ. Σταυρίδη αφορούσε «θέματα ηθικής».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η παραίτηση Σταυρίδη ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά καθώς έγινε γνωστό ταξίδι του πρώην προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ σε νησί του Ιουνίου με το ιδιωτικό τζετ του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος είναι μέτοχος της εταιρίας  EMMA DELTA (που αγόρασε το 33% του ΟΠΑΠ).  Μόλις ο πρωθυπουργός πληροφορήθηκε τη χρήση του τζετ από τον κ. Σταυρίδη, ζήτησε την αποπομπή του από τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Αυγούστου υπογράφηκε η σύμβαση πώλησης του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ στην EMMA DELTA, έναντι συνολικού τιμήματος 652 εκατ. ευρώ (622 εκατ. ευρώ μετρητοίς και 30 εκατ. ευρώ σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις).
 



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης