Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οι εμπορικοί αντιπρόσωποι δικαιούνται αποζημίωσης

Αποζημιώσεις θα δίνουν και στους εμπορικούς αντιπροσώπους οι οποίοι ασχολούνται με την παροχή υπηρεσιών, οι εταιρίες που διακόπτουν τη συνεργασία τους, αφού αυτοί τους έφεραν πελάτες και αύξησαν το κύρος, τον κύκλο εργασιών και το τζίρο τους. Έτσι οι εταιρίες δε θα σφετερίζονται την πελατεία που δημιουργούν ύστερα από προσωπικό αγώνα πολλών ετών....

Αποζημιώσεις θα δίνουν και στους εμπορικούς αντιπροσώπους οι οποίοι ασχολούνται με την παροχή υπηρεσιών, οι εταιρίες που διακόπτουν τη συνεργασία τους, αφού αυτοί τους έφεραν πελάτες και αύξησαν το κύρος, τον κύκλο εργασιών και το τζίρο τους. Έτσι οι εταιρίες δε θα σφετερίζονται την πελατεία που δημιουργούν ύστερα από προσωπικό αγώνα πολλών ετών.
Τα ελληνικά δικαστήρια επιδικάζουν αποζημιώσεις πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και στους εμπορικούς αντιπροσώπους εταιριών παροχής υπηρεσιών, όπως ταχυμεταφορών, διαφημιστικών, πληροφορικής, μεσιτικών κτλ. κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, αφού σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και την Κοινοτική Οδηγία, η καταβολή αποζημιώσεων αφορούσε μόνο στους αντιπροσώπους εταιριών που πουλάνε εμπορεύματα.
«Ανάσα ζωής» για τους εμπορικούς αντιπροσώπους αποτελεί το γεγονός ότι το ποσό της αποζημίωσης δεν μπορεί να υπερβαίνει ποσό ισοδύναμο με το μέσο ετήσιο όρο των προμηθειών που εισέπραξε κατά τα τελευταία πέντε έτη. Δικαιούται δηλαδή τις αμοιβές ενός χρόνου.
Παράλληλα οι εταιρίες δικαιώνουν τους αντιπροσώπους στους οποίους οι εταιρίες χωρίς να συμμορφώνονται με το ΠΔ και την Κοινοτική Οδηγία καταγγέλλουν τις συμβάσεις χωρίς να τηρούν τις προβλεπόμενες προθεσμίες. Οι δικαστές  επιδικάζουν αποζημιώσεις στους εμπορικούς αντιπροσώπους από διαφυγόντα κέρδη τα οποία υπολογίζονται βάσει του τζίρου των εταιριών. Αυτό ισχύει και αν ακόμη η σύμβαση δίνει το δικαίωμα στην εταιρία να την καταγγείλει σε μικρότερο χρόνο.

Πηγή Επιχείρηση
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο