Αποτελέσματα live αναζήτησης

Οι εμπορικοί αντιπρόσωποι δικαιούνται αποζημίωσης

27 Σεπτέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Αποζημιώσεις θα δίνουν και στους εμπορικούς αντιπροσώπους οι οποίοι ασχολούνται με την παροχή υπηρεσιών, οι εταιρίες που διακόπτουν τη συνεργασία τους, αφού αυτοί τους έφεραν πελάτες και αύξησαν το κύρος, τον κύκλο εργασιών και το τζίρο τους. Έτσι οι εταιρίες δε θα σφετερίζονται την πελατεία που δημιουργούν ύστερα από προσωπικό αγώνα πολλών ετών....
Αποζημιώσεις θα δίνουν και στους εμπορικούς αντιπροσώπους οι οποίοι ασχολούνται με την παροχή υπηρεσιών, οι εταιρίες που διακόπτουν τη συνεργασία τους, αφού αυτοί τους έφεραν πελάτες και αύξησαν το κύρος, τον κύκλο εργασιών και το τζίρο τους. Έτσι οι εταιρίες δε θα σφετερίζονται την πελατεία που δημιουργούν ύστερα από προσωπικό αγώνα πολλών ετών.
Τα ελληνικά δικαστήρια επιδικάζουν αποζημιώσεις πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και στους εμπορικούς αντιπροσώπους εταιριών παροχής υπηρεσιών, όπως ταχυμεταφορών, διαφημιστικών, πληροφορικής, μεσιτικών κτλ. κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, αφού σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και την Κοινοτική Οδηγία, η καταβολή αποζημιώσεων αφορούσε μόνο στους αντιπροσώπους εταιριών που πουλάνε εμπορεύματα.
«Ανάσα ζωής» για τους εμπορικούς αντιπροσώπους αποτελεί το γεγονός ότι το ποσό της αποζημίωσης δεν μπορεί να υπερβαίνει ποσό ισοδύναμο με το μέσο ετήσιο όρο των προμηθειών που εισέπραξε κατά τα τελευταία πέντε έτη. Δικαιούται δηλαδή τις αμοιβές ενός χρόνου.
Παράλληλα οι εταιρίες δικαιώνουν τους αντιπροσώπους στους οποίους οι εταιρίες χωρίς να συμμορφώνονται με το ΠΔ και την Κοινοτική Οδηγία καταγγέλλουν τις συμβάσεις χωρίς να τηρούν τις προβλεπόμενες προθεσμίες. Οι δικαστές  επιδικάζουν αποζημιώσεις στους εμπορικούς αντιπροσώπους από διαφυγόντα κέρδη τα οποία υπολογίζονται βάσει του τζίρου των εταιριών. Αυτό ισχύει και αν ακόμη η σύμβαση δίνει το δικαίωμα στην εταιρία να την καταγγείλει σε μικρότερο χρόνο.

Πηγή Επιχείρηση



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης