Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πώς να συμπληρώσετε το Ε9 μετά την τακτοποίηση ημιυπαίθριων - αυθαιρέτων - τακτοποιούμενων χώρων.

Δείτο στον κόμβο μας ένα χρηστικό άρθρο της κας Αννας Κόλια Τμηματάρχη Τμήματος Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας της
Διεύθυνσης Φορολογίας κεφαλαίου, σχετικά με το πως θα αναγραφούν στο Ε9 όλες οι αλλαγές που έχουν επέλθει στα ακίνητα σε όσους φορολογούμενους έχουν ενταχθεί στους νόμους περί τακτοποίησης αυθαιρέτων, ημιυπαιθρίων  κλπ.

Δείτε το σχετικό άρθρο από το φορολογικό αρχείο του κόμβου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description kotsopoulos | Αυγούστου 16, 2013 9:32 π.μ. | Reply
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 24 παρ. 22 του Ν. 4014/11… «Για τη χρήση κατοικίας κατά τον υπολογισμό της αξίας για την επιβολή οποιουδήποτε φόρου (φόρος μεταβίβασης, κληρονομιών, ακίνητης περιουσίας, ΤΑΠ, προσδιορισμός τεκμηρίου διαβίωσης) για όλους τους χώρους σε υπόγειες στάθμες, τα πατάρια που πολεοδομικά δεν αποτελούν όροφο και τις σοφίτες, εφαρμόζεται μειωτικός συντελεστής 50%.» και έχοντας υπόψη την απάντηση με Αρ. Πρωτ: Δ13Β 1108434 ΕΞ 2013 του υπουργειου οικονομικών ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜ.ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ Β΄, όπου αναφέρει οτι "Η έννοια της «χρήσης κατοικίας», όσον αφορά την εφαρμογή της παραπάνω φορολογικής διάταξης, ταυτίζεται με το είδος της τακτοποίησης του συγκεκριμένου χώρου (με την καταβολή του αντίστοιχου ενιαίου ειδικού προστίμου) ως κύριου χώρου κατοικίας και, κατά συνέπεια, χώροι που έχουν τακτοποιηθεί ως βοηθητικοί δεν υπάγονται σε μειωτικό συντελεστή για τον υπολογισμό της φορολογητέας αξίας κατά τη μεταβίβαση του ακινήτου."

πώς θα δηλωθεί στο Ε9 τακτοποιούμενος χώρος με τον 4014, ο οποίος βρίσκεται σε υπόγεια στάθμη και έχει χρήση κύριου χώρου κατοικίας προκειμένου να ληφθείι υπόψη ο μειωτικός συντελεστής 50% στον φόρου που του αντιστοιχεί?
image description ZAIF | Αυγούστου 16, 2013 9:39 π.μ. | Reply
ΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ Β ΚΑΤ ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ Ε3 ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΟΜΩΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΥΤΗ ΑΝΟΙΞΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΗΞΑΝ ΟΙ ΔΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΕΞΕΔΟΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ
image description δημητριος | Αυγούστου 16, 2013 10:00 π.μ. | Reply
πρωτα να μας εξηγησουν αν και πότε εχει ανακληθει

η ΠΟΛ 1126/11

και μετα...το ξαναβλεπουμε
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο