Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Και η παραοικονομία στο ΑΕΠ

Η κυβέρνηση διά της ΕΣΥΕ επιβεβαίωσε χθες δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο διαπραγματεύεται με την ΕΕ, ώστε να συμπεριληφθεί στο ΑΕΠ και μέρος της παραοικονομίας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες βράδυ, η Γενική Γραμματεία της ΕΣΥΕ, χωρίς να αναφέρεται στην ουσία της αποκάλυψης (δηλαδή αν θα συμπεριληφθεί ή όχι μέρος της παραοικονομίας στο ΑΕΠ), ...

Η κυβέρνηση διά της ΕΣΥΕ επιβεβαίωσε χθες δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο διαπραγματεύεται με την ΕΕ, ώστε να συμπεριληφθεί στο ΑΕΠ και μέρος της παραοικονομίας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες βράδυ, η Γενική Γραμματεία της ΕΣΥΕ, χωρίς να αναφέρεται στην ουσία της αποκάλυψης (δηλαδή αν θα συμπεριληφθεί ή όχι μέρος της παραοικονομίας στο ΑΕΠ), τονίζει ότι «η αναθεώρηση των εθνικών λογαριασμών είναι μια εργασία ευρείας κλίμακας, η οποία επιβάλλεται για όλα τα κράτη - μέλη για διάφορους θεσμικούς όρους» και ότι η ΕΣΥΕ «προέβη σε αναθεώρηση του έτους βάσης (2000), συμμορφούμενη πλήρως» προς αυτούς. Σχετικές αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.


Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, πράγματι το υπουργείο Οικονομίας σχεδιάζει και διαπραγματεύεται με την ΕΕ την ένταξη στο ΑΕΠ μέρους οικονομικών δραστηριοτήτων που σήμερα δεν εμφανίζονται. Ουσιαστικώς, πρόκειται για δημιουργική λογιστική, καθώς αναμένεται να συμπεριληφθεί στο ΑΕΠ τμήμα της παραοικονομίας, μεγαλώνοντας το παραγόμενο εθνικό προϊόν και επομένως εμφανίζοντας το έλλειμμα και χρέος πολύ χαμηλά. Η παραοικονομία υπολογίζεται στο 30% του ΑΕΠ. Δηλαδή, ενώ για εφέτος το εθνικό εισόδημα αναμένεται να προσεγγίσει τα 195 δισ. ευρώ, το πραγματικό εισόδημα που θα παραχθεί θα ανέλθει στα 260 δισ. ευρώ.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο