Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΑΚΙΟΕ - Οι διεργασίες , οι σκοπιμότητες και οι ευθήνες , στο χώρο του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος .

Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας

Οι διεργασίες , οι σκοπιμότητες και οι ευθήνες , στο χώρο του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος .


Η κινητικότητα που παρατηρείτε στο χώρο του Οικονομικού Επιμελητήριου μας υποχρεώνει να πάρουμε θέση και να ξεκαθαρίσουμε την στάση μας έναντι όλων όσων, που τόσο ξαφνικά, θυμήθηκαν  την ενότητα του κλάδου.

Να επισημάνουμε ότι τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα έχουμε εκλογές στο ΟΕΕ και για το λόγο αυτό άρχισαν οι εκλογολόγοι την ανάπτυξη των επιχειρημάτων τους.

Συνάδελφοι, η περίοδος που μεσολάβησε από τις τελευταίες εκλογές στο ΟΕΕ μέχρι σήμερα ήταν μια περίοδο απόλυτης κατάρρευσης και απώλειας όλων των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας που  με κόπο και ιδρώτα κατακτήσαμε.

Οι συνάδελφοι του προεδρείου του Ο.Ε.Ε ( ΔΗΚΙΟ , ΠΑΣΚΟ , ΠΟΦΕΕ ) , συχνά πυκνά υπερηφανευόντουσαν  και διατυμπάνιζαν  τις συχνές συναντήσεις τους, τόσο κατά  την  περίοδο  διακυβέρνησης  του ΠΑΣΟΚ –δηλαδή με τον κ. Βενιζέλο και Πλασκοβίτη – όσο και κατά  την περίοδο  της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας  - δηλαδή με τον κ. Στουρνάρα Μαυραγάνη Μηταράκη.

Επανειλημμένα  αναφερόντουσαν στα  άριστα αποτελέσματα των συναντήσεων αυτών, και μας διαβεβαίωναν ότι το Επιμελητήριο και το Οικονομολογικό Επάγγελμα  επιτέλους αναβαθμίζονται.

Δυστυχώς, ούτε οι  αναφορές τους στο Οικονομολογικό Επάγγελμα, ούτε οι δήθεν υποσχέσεις των αποδείχθηκαν  αληθινές. Τίποτε δεν πραγματοποιήθηκε. Τουναντίον όλα χάθηκαν και επήλθε η πλήρης ισοπέδωση.

Οι άριστες σχέσεις και τα χαμογέλα για το προεδρείο του ΟΕΕ ήταν θρήνος και οδυρμός για το επάγγελμα και τους συναδέλφους.

Την τελευταία τριετία τον θώκο του πρόεδρου στο ΟΕΕ τον μοιραστήκαν δυο επίλεκτα κομματικά στελέχη προερχόμενα ο ένας από την  ΝΔ και ο άλλος από το ΠΑΣΟΚ.
Ο συνάδελφος κ. Πελοπίδας Καλλίρης, Γενικός Γραμματέας  Υπουργείων επί σειρά ετών σε κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και σημαίνων στέλεχος αυτής ,  και   ο συνάδελφος Κυδωνάκης Γεώργιος, επί σειρά ετών σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομικών και υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ. Διπλά στην ΔΗΚΙΟ και στο ΠΑΣΚΟ ο συνάδελφος από την ΠΟΦΕΕ γνωστός στέλεχος της ΝΔ στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Ν. Κοζάνης).

Ο συνωστισμός στο Προεδρείο του ΟΕΕ όλων αυτών των  επώνυμων κομματικών στελεχών δεν αποσόβησε  την κατάρρευση.

Και για να μην είμαστε ισοπεδωτικοί και μηδενιστές υπήρξαν και κάποιες «θετικές» κατακτήσεις.

Υπήρξε η προνομιακή μεταχείριση των ορκωτών σε βάρος της πλειοψηφίας των  συναδέλφων.

Πως γίνετε, συνάδελφοι,  η κυβέρνηση στο όνομα της   άκρατης απελευθέρωσης να θεωρεί ως βασικό παράγοντα ‘’ ανάπτυξης» την  δημιουργία  μονοπωλιακών καταστάσεων υπέρ των ορκωτών ,  και να ξέχνα στο όνομα πάλι της ίδιας της   απελευθέρωσης τον βασικό μοχλό ανάπτυξης που είναι ο Λογιστής φοροτεχνικός και η κατοχύρωση της επαγγελματικής δραστηριότητας του. Δυσνόητες και ακαταλαβίστικες λογικές.

Πως γίνεται τα στελέχη του προεδρείου του ΟΕΕ,  που  ενώ έχουν την πολιτική δύναμη, δεν απαίτησαν και δεν έβαλαν βέτο στα κόμματα τους ώστε  να σταματήσει η ισοπέδωση ;

 Γνωρίζουμε φυσικά τις απόψεις και τις  σχέσεις των εκπροσώπων των δύο «μεγάλων» παρατάξεων  με τις πολυεθνικές, τις ελεγκτικές εταιρείες   και  με το ΣΟΛ  και δεν μας εκπλήσσει η στάση τους .

Ων «σιγή ιχθύος», γιατί όλο αυτό το διάστημα σιωπούσε κι συνεχίζει να σιωπά  και να ανέχεται την ισοπέδωση του επαγγέλματος; Ίσως επειδή το κόμμα του (ΝΔ) βρίσκεται στην κυβέρνηση ; Αν ναι, τότε λυπούμαστε.

Επειδή κατανοούν τις συνέπειες των κομματικών τους επιλογών ελπίζουν , ότι  το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές του ΟΕΕ είναι αρκετό, ώστε οι συνάδελφοι οικονομολόγοι να ξεχάσουν την ταπείνωση .

Εάν όμως ο χρόνος μέχρι τις εκλογές αποδειχθεί  ανεπαρκής  για να λησμονηθούν όλες οι «δωρεάν παραχωρήσεις» των επαγγελματικών δικαιωμάτων μας, τότε, μπροστά στον κίνδυνο αποκλεισμού όλων αυτών από τα δρώμενα  του Επιμελητηρίου, οι ιθύνοντες συνέλαβαν το εναλλακτικό σχέδιο δημιουργίας και συγκρότησης νέας παράταξης με  πρώην στελέχη της ΠΟΦΕΕ πρώην στελέχη της ΕΠΟ – συνδικαλιστικό σχήμα του ΛΑΟΣ – και επώνυμούς ξεχασμένους  συνδικαλιστές από τον χώρο της ΠΑΣΚΟ.  

Κάνεις φυσικά δεν μπορεί, και  σε κανένα να απαγορεύσει την ελεύθερη έκφραση του και την κάθοδο του στις εκλογές, όμως επειδή δεν λένε την αλήθεια αναγκαζόμαστε να αναδείξουμε τις προθέσεις τους  γνωρίζοντας στο σύνολο των συναδέλφων οικονομολόγων ότι όλοι αυτοί που πρωτοστατούν  στην δημιουργία του ‘’ νέου ’’ σχήματος ήταν  υποψήφιοι με την ΠΟΦΕΕ , την ΕΠΟ και την ΠΑΣΚΟ. Και όχι μόνο ήταν απλοί υποψήφιοι αλλά και στενοί συνεργάτες και πρωταγωνιστές της  ΔΗΚΙΟ.  Συνεργάτες των Πρόεδρων -  κ. Π. Καλλίρη  και κ. Γ. Κυδωνάκη - και του προεδρείου του ΟΕΕ.

Είναι όλοι αυτοί που είχαν και έχουν   μόνιμο βήμα στις τηλεοράσεις όλη αυτή την περίοδο που κατεδαφιζόταν το Οικονομολογικό Επάγγελμα, και συχνά συμπεριφερόντουσαν  ως  κυβερνητικοί εκπρόσωποι των κκ. Πλασκοβίτη και Μαυραγάνη .

 Είναι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της παράταξης ΕΠΟ, που στην πρώτη  συνέλευση των αντιπροσώπων στις προηγούμενες εκλογές, πριμοδότησαν την ΔΗΚΙΟ και την ΠΑΣΚΟ. Με τι αντάλλαγμα άραγε ;

Συνάδελφοι του προεδρείου, ως δημοκράτες,   έχετε μεγάλη ευθύνη γιατί  μεταξύ των άλλων εκκολάψατε το αυγό του φιδιού .

Εσείς συνάδελφοι οι άλλοι, που τώρα τελευταία ανακαλύψατε την ενότητα , εσείς που σε κάθε εκλογή αναμέτρηση παρουσιάζεστε και με  άλλο πολιτικό κουστούμι, λάθος πόρτα κτυπήσατε. Όχι μόνο εμείς αλλά το σύνολο του εκλογικού σώματος γνωρίζουν τον  ρόλο σας, γνωρίζουν τις προθέσεις σας, γνωρίζουν πολύ καλά  και τα μέσα που χρησιμοποιείτε. Πρώτιστος όμως εμείς γνωρίζουμε τι ρόλο παίζατε μέχρι σήμερα και δεν θα σας επιτρέψουμε μέσο των συνθημάτων της αναγκαίας ενότητας να διασωθείτε για μια ακόμα φορά. Εμείς θα προχωρήσουμε μαζί με όλους που δεν παραδόθηκαν στις ορέξεις των υπουργών και την πολιτική της ισοπέδωσης. Εμείς θα προχωρήσουμε με όλους που θέλουν ένα ΟΕΕ στην υπηρεσία του επαγγέλματος των συναδέλφων και της κοινωνίας. Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε την ζωή μας και την θέση μας στην κοινωνία. Δεν μας αρμόζει ένα διαλυμένο ΟΕΕ ούτε ένα επιμελητήριο στην υπηρεσία των ελεγκτικών εταιρειών και των τραπεζών. Εμείς και αν χάσαμε τις μάχες δεν παραδοθήκαμε και θα κερδίσουμε τον πόλεμο.


Με εκτίμηση

Εκ/πος της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας

Μέλος της Κ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος

Αλεβιζάκης Παναγιώτης

Οικονομολόγος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο