Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

ΕΒΕΠ: Νέα υπηρεσία ειδικού μητρώου αλλοδαπών εξαγωγικών επιχειρήσεων

ΕΒΕΠ: Νέα υπηρεσία ειδικού μητρώου αλλοδαπών εξαγωγικών επιχειρήσεων

Στο πλαίσιο της επιχειρούμενης μεθοδευμένης και στοχευμένης προσπάθειας του Εμπορικού & Βιομηχανικου Επιμελητηρίου Πειραιά να μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο εργαλείο ανάπτυξης της εγχώριας και διεθνούς επιχειρηματικότητας των λιμανιών του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ελευσίνας, καθώς και όλου του θαλάσσιου μετώπου που καλύπτει στην ευρύτερη περιοχή που έχει στην ευθύνη του, δημιουργήθηκε υπηρεσία Ειδικού Μητρώου Αλλοδαπών επιχειρήσεων διαμετακομιστικού εμπορίου.

Μετά τη ψήφιση της πρόσφατης τροπολογίας/προσθήκης στην Επιμελητηριακή Νομοθεσία, παρέχεται η δυνατότητα εγγραφής ως μέλη Επιμελητηρίου και στα μη εγκατεστημένα στη χώρα μας πρόσωπα, στα οποία έχει χορηγηθεί άδεια αναστολής καταβολής του ΦΠΑ κατά την εισαγωγή αγαθών και εφαρμογή του συστήματος αντιστροφής της υποχρέωσης για τις παραδόσεις αγαθών στο εσωτερικό της χώρας, σύμφωνα με την παράγραφο 4α του άρθρου 29 του ν. 2960/2001(Α’ 265), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 7 του νόμου 4132/2013 (Α’ 59). Το ΕΒΕΠ, σε εφαρμογή της ανωτέρω ρύθμισης, έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εγγραφή στο Μητρώο του, καθώς και το Ειδικό Μητρώο Εξαγωγέων, των αλλοδαπών επιχειρήσεων που εντάσσονται στο ανωτέρω καθεστώς, οι οποίες θα μπορούν να ζητούν από το Επιμελητήριο την έκδοση "πιστοποιητικών καταγωγής", τα οποία είναι απαραίτητα για την εξαγωγή εμπορευμάτων.

Η προσέγγιση του Επιμελητηρίου Πειραιά θα επικεντρωθεί στην ανάδειξη των δημόσιων υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα με χρήματα των επιχειρήσεων χωρίς να επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Το Επιμελητήριο είναι ένας ισχυρός θεσμός ουσιαστικής συμπαράστασης της επιχειρηματικότητας χωρίς κανένα απολύτως δημοσιονομικό κόστος. Επίσης, μέσω του ψηφιακού εκσυγχρονισμού, το ΕΒΕΠ ως Κέντρο Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων- Business Centre, θα μπορεί να λειτουργεί ανταγωνιστικά και ανταποδοτικά διευκολύνοντας την την αδειοδότηση, την λειτουργία και κυρίως την επιστροφή παλαιών και νέων offshore επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Κάθε ενέργεια του ΕΒΕΠ έχει ως στόχο την εξέλιξη του Πειραιά σε Μητρόπολη επιχειρηματικότητας, σε κέντρο διεθνούς εμπορίου και σε ναυτιλιακό "city", αλλά κυρίως προσπαθεί να βοηθήσει με "δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες", τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να μετατρέψουν το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, σε διαμετακομιστικό κόμβο εισαγωγής και εξαγωγής εμπορευμάτων.


Πηγή:www.capital.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο