Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ - ΓΣΕΒΕΕ: Κλείσιμο των καταστημάτων στις 16 Σεπτεμβρίου

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ - ΓΣΕΒΕΕ: Κλείσιμο των καταστημάτων στις 16 Σεπτεμβρίου


Εάν και το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πλέον αντιληπτό και από την Κυβέρνηση ότι η όποια ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα έρθει μόνο μέσα από την ενίσχυση και προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες δεν συμβαδίζουν με αυτήν την παραδοχή. Η Κυβέρνηση με τα μέτρα όπως η αναγκαστική είσπραξη των ασφαλιστικών οφειλών από το νεοσύστατο ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών), το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και τους πρόσφατους φορολογικούς νόμους εξελίσσεται σε μαζικό “εξολοθρευτή” των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το κόστος πλέον από την εφαρμογή των τελευταίων αυτών νομοθετημάτων εξανεμίζει το όποιο όφελος αναμένεται (οικονομικό και ψυχολογικό) από την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Καθιστά δε εξαιρετικά δύσκολη και προβληματική την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από την ΓΣΕΒΕΕ και άλλους φορείς ώστε η μείωση αυτή να περάσει και στις τιμές.

Είναι πλέον πασίδηλη η διαπραγματευτική απουσία της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους δανειστές η οποία πηγάζει από την αδυναμία της να κατανοήσει πρώτα αυτή τα προβλήματα και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ελληνική πραγματική οικονομία και η κοινωνία. Η αδυναμία αυτή διαφαίνεται και από την άρνηση της να ακούσει και να συζητήσει με τους φορείς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων πριν την κατάθεση και ψήφιση των οποιονδήποτε νομοθετημάτων, καθώς και από την 15μηνη άρνηση του Πρωθυπουργού να δεχθεί το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ.

Ρεαλιστικές προτάσεις που έχουν γίνει από την ΓΣΕΒΕΕ για να αρθεί το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ΟΑΕΕ και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες έχουν πέσει στο κενό. Αντ’ αυτού επιλέχθηκαν λύσεις - όπως η τελευταία ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών “νέα αρχή” - apriori αμφιλεγόμενες ως προς την αποτελεσματικότητα τους και εν τέλει αποτυχημένες. Η πραγματική εισφοροαδυναμία στην οποία βρίσκονται 370.000 και πλέον μικρομεσαίων επιχειρηματιών και αυτοαπασχολουμένων στον ΟΑΕΕ δεν γίνεται αντιληπτή ούτε από τον Υπουργό Εργασίας ούτε από την Διοικητή του ΟΑΕΕ. Με την δημιουργία του ΚΕΑΟ και την αναγκαστική είσπραξη των ασφαλιστικών οφειλών μέσω διαδικασιών άμεσης κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών, η Ελληνική Κυβέρνηση αντιμετωπίζει του χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες που έχουν κάποια οφειλή στον ΟΑΕΕ ως κοινούς εγκληματίες του ποινικού δίκαιου, χωρίς παράλληλα να λύνει το ταμειακό αδιέξοδο του οργανισμού. Η ΓΣΕΒΕΕ θα αντιδράσει ώστε κανείς επαγγελματίας και η οικογένεια του να μην πεταχτεί στο δρόμο. Πρέπει κάποια στιγμή να γίνει κατανοητό ότι είναι άλλο ο εισφοροοφειλέτης ή φοροοφειλέτης και άλλο ο εισφοροδιαφεύγων ή φοροδιαφεύγων.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να εθελοτυφλεί επικίνδυνα. Αφού πρώτα κόπηκε το ένα “πόδι” της πραγματικής οικονομίας (φοροεπιδρομή, συντριπτική μείωση της αγοραστικής δύναμης, πρωτοφανής αύξηση της ανεργίας ...), τώρα επιχειρεί να την καταστήσει ολικά ανάπηρη κόβοντας και το άλλο (κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων για είσπραξη οφειλών, άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές…), με την ελπίδα ότι αυτή κάποια στιγμή θα βγάλει “φτερά και θα πετάξει” προς την ανάπτυξη.

Αυτά συζητήθηκαν σε έκτακτο Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ στο οποίο αποφασίστηκε η μαζική αντίδραση στα νέα αυτά μέτρα που οδηγούν άμεσα στην πλήρη διάλυση του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της ΔΕΘ και πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων στις 16/9/2013 με αντίστοιχες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο