Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΠΟΕ-ΔΟΥ :Ναί στον έλεγχο του Πόθεν έσχες όχι σε φτηνούς εντυπωσιασμούς

Αθήνα, 12.8.2013
Αρ.Πρωτ. 342
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ναί στον έλεγχο του Πόθεν έσχες  όχι σε φτηνούς εντυπωσιασμούς

Κατανοούμε πλήρως την αναγκαιότητα, το Υπουργείο Οικονομικών να «αλλάξει την ατζέντα» της επικαιρότητας και να κρύψει τους νέους σχεδιασμούς για την φορολογική βαρβαρότητα, πίσω από ελέγχους του ΣΔΟΕ αρχικά και τώρα πίσω από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για ελέγχους, στα πόθεν έσχες εφοριακών.

Κατανοούμε πλήρως την αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας, να βγει δημόσια με τόλμη και σοβαρότητα και να καταθέσει στοιχεία, αντί για την υποκρισία των διαρροών σε πρόθυμα προπαγανδιστικά παπαγαλάκια.

Δεν κατανοούμε όμως, ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ, θα είμαστε αναγκασμένοι να παρακολουθούμε την υποκρισία, τα ψέμματα, την προπαγάνδα τους.

» Οι εφοριακοί όχι μόνο δεν φοβούνται τους ελέγχους στις δηλώσεις πόθεν έσχες τους (τις οποίες χρόνια τώρα υποβάλλουν) αλλά αντίθετα έχουμε ζητήσει την ενδυνάμωση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, για όλους τους φορολογούμενους, με συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέσαμε από τις 28.6.2012 και η πολιτική ηγεσία (γιατί άραγε;) αρνείται να υλοποιήσει (συννημένη η σχετική
πρόταση).

» Καλούμε τον υπουργό να δώσει στην δημοσιότητα στοιχεία, ονόματα και να μην κρύβεται πίσω από διαρροές. Αναμένουμε ακόμη τα αποτελέσμα των ελέγχων για εμπλοκή δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων στη λίστα LAGARDE και τα εμβάσματα στο εξωτερικό. Γιατί αυτοί οι έλεγχοι δεν προχωρούν;

» Αναμένουμε επιτέλους να ξεκινήσει ουσιαστικά ο έλεγχος για το μαύρο πολιτικό χρήμα και φυσικά να ενημερωθούμε για το αποτέλεσμα του ελέγχου στις δηλώσεις πόθεν έσχες, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, από το
παρελθόν μέχρι σήμερα!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ

ΠΟΕ-ΔΟΥ ΠANEΛΛHNIA OMOΣΠONΔIA EPΓAZOMENΩN

ΣTIΣ ΔHMOΣIEΣ OIKONOMIKEΣ YΠHPEΣIEΣ

ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2 - Τ.Κ. 105 62 AΘHNA / THΛ.: 210-3622707 • FAX: 210-3638782 / www.poedoy.gr • e-mail: [email protected]

Αθήνα 28-6-2012
Αρ. Πρωτ.: 55
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ • ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
- Πλήρη εφαρμογή του αυστηρού θεσμικού πλαισίου που ήδη υπάρχει.
- Ενίσχυσή του με νέα μέτρα (όπου κριθεί απαραίτητο), όπως ο καθολικός έλεγχος του «πόθεν έσχες» των εφοριακών, με συγκεκριμένο λογισμικό και χρονοδιάγραμμα
- Ενίσχυση (με προσωπικό και πλήρη μηχανοργάνωση) των Οικονομικών Επιθεωρητών.
- Επέκταση του θεσμικού πλαισίου (που αφορά τους εφοριακούς) σε Υπουργούς, Γεν. Γραμματείς, βουλευτές, γενικά πολιτικά πρόσωπα, Περιφερειάρχες, Νομάρχες, Δημάρχους κ.λπ.

- Αντικατάσταση των δηλώσεων «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» (για όλες τις περιπτώσεις), με την ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος η οποία πρέπει να αλλάξει περιεχόμενο και να συμπεριλάβει ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΒΟΛΗ των περιουσιακών στοιχείων.

• ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ
Σκοπός της πρότασης είναι να δημιουργηθούν εκείνα τα νομικά δεδομένα, για να απαγορευτεί σε στελέχη της πολιτικής ηγεσίας (πολιτικής ή υπηρεσιακής), να εργάζονται σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με το Υπουργείο Οικονομικών. Είναι υπαρκτές οι καταγγελίες στο παρελθόν, για διαπλοκή στελεχών με επιχειρήσεις, στις οποίες εργάζονται μετά την… ευδόκιμη θητεία τους στο υπουργείο. Και τη στιγμή που οι υπηρεσίες μας είναι στο στόχαστρο ιδιωτικών συμφερόντων, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ κάποιοι να συκοφαντούν, για να εξυπηρετήσουν τέτοιες σκοπιμότητες. Για το λόγο αυτό προτείνουμε νομοθετική διάταξη που θα προβλέπει:

«Στελέχη της πολιτικής ηγεσίας (Υπουργοί και Γραμματείς) και ανώτατα στελέχη της υπηρεσιακής ηγεσίας (Γεν. Διευθυντές κ.λπ.) δεν έχουν τη δυνατότητα συνεργασίας (με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, συμμετοχής σε εταιρείες κλπ) ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΣΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, μετά τη συνταξιοδότησή τους, ή την απομάκρυνσή τους με οποιονδήποτε τρόπο, ή της απώλεια της ιδιότητάς τους. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ανάλογο γεγονός, η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να καταβάλει ειδικό πρόστιμο και η σχετική συνεργασία διακόπτεται οριστικά. Παράλληλα χάνει το δικαίωμα οποιασδήποτε μελλοντικής συνεργασίας με το ελληνικό δημόσιο.»
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο