Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τις λίστες όσων χρωστούν στην εφορία τουλάχιστον 10.000 ευρώ ζητά ο Χ. Θεοχάρης

Κυνήγι σε 150.000 οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 10.000 ευρώ ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι Εφορίες. Η εντολή του υπουργείου Οικονομικών για τους οφειλέτες αυτούς είναι: υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών ή κατάσχεση  καταθέσεων, ακινήτων και άλλων περιουσιακών τους στοιχείων.
Με επιστολή που έχει αποστείλει στις ΔΟΥ ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης δίνει εντολές να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, όπως κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, εάν οι συγκεκριμένο οφειλέτες δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους ή δεν υπαχθούν στη ρύθμιση που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Θεοχάρης έχει αποστείλει προς τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΔΟΥ λίστα με στοιχεία φορολογουμένων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγαλύτερες των 10.000 ευρώ ζητώντας να προχωρήσουν στη διασταύρωση των στοιχείων αυτών. Μάλιστα έχει δοθεί προθεσμία ώς τα τέλη Αυγούστου να ολοκληρώσουν τη διασταύρωση των στοιχείων από τις λίστες αυτές και να ξεκινήσουν, όπου απαιτούνται, οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης (με κατασχέσεις, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών κ.τ.λ.) τόσο εις βάρος των οφειλετών του Δημοσίου όσο και εις βάρος συνυπεύθυνων των χρεών τους. Θα πρέπει εξάλλου να σημειωθεί ότι από τη λήψη αναγκαστικών μέτρων κινδυνεύουν όχι μόνο όσοι δεν έχουν τακτοποιήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους αλλά και εκείνοι που δεν είναι συνεπείς στις δόσεις ρυθμίσεων χρεών που έχουν ήδη κάνει με την Εφορία.

Το έγγραφο, που απεστάλη στις ΔΟΥ από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Εσόδων και έχει ημερομηνία 17 Ιουλίου 2013, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σας αποστέλλουμε ηλεκτρονικά πίνακα φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμη βασική οφειλή τουλάχιστον 10.000 ευρώ, με στοιχεία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, κινητής και ακίνητης περιουσίας, στοιχεία δικαστικού (λήψη αναγκαστικών μέτρων), συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτικών κ.λπ., προκειμένου για τις άνω οφειλές, και εφόσον συντρέχει περίπτωση, να προβείτε άμεσα στην κίνηση της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης εις βάρος των οφειλετών που δεν έχουν τακτοποιήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους ή δεν είναι ενήμεροι στις δόσεις ρυθμίσεων».

Την ίδια ώρα πάντως που το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να στήσει δόκανο στους φοροφυγάδες, τα νέα χρέη από ληξιπρόθεσμες προς το Δημόσιο που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους έφτασαν ήδη στα 4,2 δισ. ευρώ. Αν μάλιστα προστεθούν και οι παλαιές οφειλές (προ του 2013), συνολικά οι φόροι που δεν έχουν εισπραχθεί από το Δημόσιο ανέρχονται στα 59,7 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, στο διάστημα Μαΐου - Ιουνίου 2013 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 600 εκατ. και από τα 3,6 δισ. τον Μάιο σκαρφάλωσαν στα 4,2 δισ. στα τέλη Ιουνίου. Ομως και οι εισπράξεις από παλαιές οφειλές, δηλαδή χρέη των φορολογουμένων προ του 2013, τα οποία ανέρχονται σε 53,8 δισ. (στα 55,6 αν υπολογιστούν και μη φορολογικά έσοδα), δεν κινήθηκαν ικανοποιητικά. Στο εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου εισπράχθηκαν μόλις 847 εκατ. από αυτές τις οφειλές ενώ ώς τον Ιούλιο είχαν εισπραχθεί 950 εκατ.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description joan | Αυγούστου 13, 2013 11:54 π.μ. | Reply
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΗΓΕΣ ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕΤΕ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ .
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ...ΤΙ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΦΑΤΕ Η΄ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣΕΙ...ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΤΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ .ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ...ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ,,,,
image description vps | Αυγούστου 13, 2013 1:12 μ.μ. | Reply
Ξέχασε ο κος Θεοχάρης να αναφέρει ότι και στην ρύθμιση να υπαχθείς προχωράνε σε αναγκαστική κατάσχεση και δέσμευση υπολοίπων λογαριασμών εώς ότου πληρωθούν οι οφειλές μέσω της ρύθμισης (π.χ. 48 δόσεις δηλαδή 4 χρόνια) ή εφ' απαξ καταβολή (το 99% των οφειλετών δεν μπορούν). Ουσιαστικά η ρύθμιση είναι επικοινωνιακό τρικ για να σου βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό για καταβολή εφ' άπαξ.. Αν δεν έχεις να τα δώσεις εφ' άπαξ θα καταστραφείς...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο