Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σ. Κεδίκογλου: Θα πληρώσουν όσοι πρέπει να πληρώσουν για τους πλειστηριασμούς

Σ. Κεδίκογλου: Θα πληρώσουν όσοι πρέπει να πληρώσουν για τους πλειστηριασμούς

 
Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε εμμέσως ότι επίκειται άρση της αναστολής πλειστηριασμών κατοικιών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, «εκείνος που μπορεί να πληρώσει θα πληρώσει» προσθέτοντας, παράλληλα, ότι δεν τίθεται ζήτημα άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία όσων βρίσκονται σε θέση αδυναμίας.

Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε ο κ. Κεδίκογλου, τα κριτήρια θα καταρτιστούν από τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης σημειώνοντας ότι δύο θα είναι οι βασικοί γνώμονες της κυβέρνησης: από τη μια να προστατευθούν οι ευαίσθητες κοινωνικές μονάδες αλλά από την άλλη να μην καταρρεύσει πλήρως η αγορά ακινήτων και να υπάρξει στεγαστική πίστη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε, επίσης, λόγο για την «πιο δύσκολη φάση της διαδρομής» όσον αφορά τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας ενώ αρνητική ήταν η απάντησή του σε ερώτηση για το αν έρχεται νέα μείωση μισθών και συντάξεων.

Κατέληξε, τέλος, ότι με βάση τα στοιχεία το 2014 θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο