Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Προσέχετε ποιους δανείζετε»

«Αν δεν μπορείτε να περιορίσετε τις επισφάλειες, τότε να μην αναλαμβάνετε κινδύνους», ο μεθερμηνευόμενον εστί «προσέχετε ποιους δανείζετε!». Η αυστηρή αυτή σύσταση της Τράπεζας της Ελλάδος προς τους τραπεζίτες ήταν η βάση της συζήτησής τους κατά τη διάρκεια του χθεσινού γεύματος εργασίας με τον κ. Ν. Γκαργκάνα εν μέσω του γενικότερου δυσμενούς κλίματος,...

«Αν δεν μπορείτε να περιορίσετε τις επισφάλειες, τότε να μην αναλαμβάνετε κινδύνους», ο μεθερμηνευόμενον εστί «προσέχετε ποιους δανείζετε!». Η αυστηρή αυτή σύσταση της Τράπεζας της Ελλάδος προς τους τραπεζίτες ήταν η βάση της συζήτησής τους κατά τη διάρκεια του χθεσινού γεύματος εργασίας με τον κ. Ν. Γκαργκάνα εν μέσω του γενικότερου δυσμενούς κλίματος, που έχει δημιουργηθεί με αφορμή τα τραπεζικά επιτόκια στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κεντρική τράπεζα σε αυστηρό τόνο έθεσε το θέμα της αύξησης των επισφαλειών των χαρτοφυλακίων των τραπεζών, παρουσιάζοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο μέσος όρος των επισφαλειών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι πλέον στο πρώτο εξάμηνο του έτους στο επίπεδο του 6,6% έναντι 3,4% στην ευρωζώνη. Ειδικότερα δε στον χώρο των χορηγήσεων προς τα νοικοκυριά η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς στην μεν καταναλωτική πίστη οι επισφάλειες έχουν φθάσει το 8,2% έναντι 7,9% το προηγούμενο εξάμηνο, στη δε στεγαστική πίστη έχουν φθάσει το 4%.

Πηγή Κέρδος
 

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο