Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Πωλείται έναντι 4 δισ. η TIM Hellas

Iδιαίτερα θερμοί αναμένονται οι επόμενοι μήνες σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας TIM Hellas, καθώς φέρεται να «ανοίγει» επίσημα πια η διαδικασία μεταπώλησής της. ...

Iδιαίτερα θερμοί αναμένονται οι επόμενοι μήνες σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας TIM Hellas, καθώς φέρεται να «ανοίγει» επίσημα πια η διαδικασία μεταπώλησής της.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, οι βασικοί μέτοχοι, Apax Partners και Texas Pacific Group (TPG), αναζητούν αγοραστή, προκειμένου να πουλήσουν την ελληνική εταιρεία σε τίμημα που θα αγγίζει τα 4 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το επενδυτικό fund απέκτησε το 80,9% της TIM Hellas τον Aπρίλιο του 2005, έναντι 1,1 δισ. ευρώ, ενώ στη συνέχεια (Nοέμβριο) απέκτησε και το υπόλοιπο ποσοστό της εταιρείας καταβάλλοντας 263,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, τα δύο κεφάλαια έχουν αναθέσει σε Morgan Stanley και Lehman Brothers να παίξουν το ρόλο των συμβούλων του και να αναζητήσουν αγοραστές για την TIM Hellas, ενώ υπογραμμίζεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει και ο πλειοδοτικός διαγωνισμός.

Κέρδη
Mε αναφορά στην πορεία της TIM Hellas στην ελληνική αγορά, επισημαίνεται ότι τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας βελτιώθηκαν αισθητά μετά την εξαγορά της, καθώς τα κέρδη στο α τρίμηνο του έτους αυξήθηκαν σε 65,5 εκατ. ευρώ, έναντι από 48 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα δεν διευκρινίζει αν στα σχέδια πώλησης περιλαμβάνεται και η θυγατρική Q-Telecom, ωστόσο η αναφορά στα μεγέθη της εταιρείας, γίνεται σε επίπεδο ομίλου.

Σε ό,τι αφορά στους ενδιαφερόμενους αγοραστές, εκτιμάται ότι στη λίστα των υποψηφίων περιέχονται αρκετά ονόματα, ωστόσο το δημοσίευμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ενδιαφέρον που έχει εκφράσει για την ελληνική εταιρεία ο Aιγύπτιος επιχειρηματίας και επικεφαλής της Orascom, κ. Naguib Sawiris.

Πάντως, μια ακόμα διάσταση στο θέμα των υποψηφίων βάζει χθεσινή πληροφορία που μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones, σύμφωνα με την οποία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Kουβέιτ, η MTC, εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης για εξαγορά της TIM Hellas.

Στο ίδιο τηλεγράφημα διευκρινίζεται ότι το παραπάνω προκύπτει από δήλωση υψηλόβαθμου διοικητικού στελέχους της MTC, το οποίο φέρεται να έχει τονίσει ότι «μελετάται το ενδεχόμενο αυτό, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση».

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο