Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φόροι €19,8 δισ. έως τέλος του έτους

Φορολογικά έσοδα ύψους 19,8 δισ. ευρώ θα πρέπει να εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών μέσα στο β΄ εξάμηνο του έτους για να κλείσει ομαλά ο προϋπολογισμός και να μην υπάρξει ανάγκη για πρόσθετες παρεμβάσεις.

Ο συνολικός λογαριασμός  περιλαμβάνει, τον φόρο εισοδήματος, τα "χαράτσια" στην ακίνητη περιουσία, τους ειδικούς φόρους στην κατανάλωση (καύσιμων, ποτών, καπνού κ.ά.) αλλά και τον ΦΠΑ που προσδοκά να εισπράξει, εν μέσω κρίσης, το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, το β΄ εξάμηνο του έτους θα πρέπει να εισπραχθούν:

- Έσοδα 4,578 δισ. ευρώ από την  φορολόγηση των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων  όταν τα εισοδήματα των φορολογουμένων έχουν μειωθεί πάνω από 30%, σε σχέση πέρυσι,  

- Έσοδα 1,997 δισ. ευρώ από τα χαράτσια και τους φόρους που επιβάλλονται στην περιουσία (ακίνητα, Ι.Χ. κ.ά). Αυτό προϋποθέτει ότι οι φορολογούμενοι  θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην αποπληρωμή των δόσεων για το χαράτσι της ΔΕΗ, τον φόρο ακίνητης περιουσίας του 2011, του 2012 και του 2013.

- Περίπου 5,352 δισ. ευρώ από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης. Όμως τα έσοδα αυτά είναι δύσκολο να εισπραχθούν εάν ληφθεί υπόψη ότι λόγω της επιβολής των φόρων αυτών οι πολίτες έχουν περιορίσει σημαντικά την κατανάλωση καπνού, ποτών κ.ά., ενώ έχουν λιγοστέψει και τις μετακινήσεις καθώς οι τιμές των καύσιμων είναι ιδιαίτερα "τσουχτερές".

- Από το ΦΠΑ, που είναι το μεγάλο στοίχημα, αναμένονται 6,946 δισ. ευρώ. Η είσπραξη του ποσού αυτού, προϋποθέτει ότι θα πραγματοποιηθεί ο αναμενόμενος τζίρος από τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, θα εκδοθούν κανονικά οι αποδείξεις και ότι ο υπόχρεος θα καταβάλει κανονικά τον ΦΠΑ στην εφορία αντί να τον κρατήσει για να πληρώσει άλλες υποχρεώσεις.

Γενικά από την φορολογία εισοδήματος νομικών προσώπων έχουν προϋπολογιστεί, για το β΄ εξάμηνο του έτους, έσοδα της τάξης των  933 εκατ. ευρώ τα οποία βέβαια εξαρτώνται από τις επιδόσεις  και τους τζίρους των  επιχειρήσεων μέσα στους επόμενους μήνες.


Πηγή:www.capital.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΕΛΛΗΝΑς ΥΠΟΜΕΝΩΝ | Αυγούστου 9, 2013 9:14 π.μ. | Reply
Δηλαδή όπως παντα απο οτι καταλάβατε ζούμε στο ιδανικό περιβάλλον με τις ιδανικές συνθήκες.Οι πολίτες αυτης της αποικίας ,πρέπει να καταναλώνουν ,να πληρώνουν φόρους ,να αποδίδουν ΦΠΑ,χαράτσια,εισφορες στα ασφαλιστικά ταμεία, και οτι άλλο βγάζει επι καθημερη\ινής βασης το νοσηρό μυαλό των τροϊκανών και των ντόπιων συνεργατών της αποικίας ,οι οποίοι συχνά υπερβάλλουν εαυτόν για να δείξουν πόσο καλοί συνεργάτες είναι.Και όλα αυτα θα επιτευχθούν όταν πάνω απο το ενα τριτο των πολιτών της χώρας είναι άνεργοι, ένα μεγάλο ποσοστό αυτων που δουλεύουν ή παίρνουν σύνταξη αμοιβονται με ελεημοσύνες ή φιλοδωρήματα και η αγορά δεν έχει απο πουθενα να εισπράξει.Περιμένουν με δύο μήνες εποχιακή δουλειά το καλοκαίρι ή με δύο πανηγύρια που κανουν σε ενα χωριό(βλέπε περίπτωση Αρχανες) όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα εχουν τετοια έσοδα απο τους ανεργους,υποαπασχολούμενους,χαμηλομισθωτούς και χαμηλοσυνταξιούχους συμπολίτες τους που θα πληρώνουν αυτά και άλλα τόσα ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΗΦΘΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ. Πολύ λογικό δεν το βρίσκετε?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο