Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πρόβλημα σχετικά με την παραλαβή Σημειωμάτων Αυτοελέγχου από τις Δ.Ο.Υ.

Πρόβλημα έχει παρουσιαστεί στις Δ.Ο.Υ. σχετικά με την παραλαβή του ειδικού σημειώματος αυτοελέγχου των φυσικών προσώπων.

Ως γνωστών σύμφωνα με την ΑΥΟ ΠΟΛ.1136/31.5.2012 προβλέπεται ότι το «Ειδικό Σημείωμα Αυτοελέγχου Φ.Π.Α.» υποβάλλεται εντός πέντε ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ (όποια είναι τελευταία).

Επιπροσθέτως η προθεσμία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα λήγει από 22.7.2013 έως 30.8.2013, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογουμένου (υπόχρεου ή συζύγου όποιο λήγει μεταγενέστερα) και όχι του υπόχρεου (ΑΥΟ ΠΟΛ.1154/26.6.2013)

Ωστόσο οι υπάλληλοι των ΔΟΥ  αγνοώντας αυτή την λεπτομέρεια δεν παραλαμβάνουν το ειδικό σημείωμα αυτοελέγχου προτείνοντας ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης, την ημερομηνία που ορίζεται από το ΑΦΜ του υπόχρεου και μόνο.

Μετά από σχετικά αιτήματα ο Γενικός Γραμματέας Δημ.Εσόδων κος θεοχάρης απέστειλε οδηγίες στις Δ.Ο.Υ. προκειμένου να λυθεί το ανωτέρω ζήτημα.  
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description All Bandy | Αυγούστου 9, 2013 9:24 π.μ. | Reply
Άρχισαν τα όργανα.....
image description xatzakism | Αυγούστου 9, 2013 9:46 π.μ. | Reply
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΦΠ ΚΑΙ ΝΠ...ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
image description Mario | Αυγούστου 9, 2013 9:06 π.μ. | Reply
Η παράταση στα σημειώματα αυτοελέγχου είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!!!! Τι θέλει δηλαδή το υπουργείο να χάσει και τα λίγα χρήματα που θα προκύψουν από το αυτοέλεγχο?? Ή να υποβάλουμε τα έντυπα στις 14 και 15 Αυγούστου!!!
image description trapezokomos | Αυγούστου 9, 2013 11:24 π.μ. | Reply
υπάρχουν κάποιοι επικίνδυνοι άνθρωποι σε θέσεις υψίστης σημασίας για τον κλάδο μας αλλά κυριότερα για το μέλλον της χώρας.το ειδικό σημείωμα αυτοελέγχου είναι ένα ριμάδι χαρτί το οποίο το φτιάχνουμε σε όσους πελάτες μας είχαν την ειλικρίνεια να δηλώσουν πως δεν είχαν εκδόσει σωστά όλες τις αποδέιξεις τους και θέλουν να πληρώσουν για να τακτοποιησουν την "εικόνα " τους.δηλαδή δεν τους κηνυγάει το κράτος να πληρώσουν έρχονται μόνοι τους.όταν τους βάζεις μια προσθεσμία ό,τι να΄ναι το πιο πιθανό είναι να μη προλάβουμε ούτε εμείς να τα φτιάξουμε ούτε αυτοί μέσα στον Αύγουστο να έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν.είναι σαν κάποιοι στο υπουγείο να σκέφτονται πως αυτά τα ΑΜΕΣΑ ΕΣΟΔΑ για το κ΄ρατος ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ.αν σκεφτεί και κάποιος πονηρός (όχι εγώ) και το γεγονός ότι χρεωστικές δηλώσεις δεν εκκαθαρίζονται από το σύστημα εδώ και 2-3 μήνες θα βγεί με σιγουρια σχεδόν στο συμπέρασμα πως σε αυτούς τους δυσκολους καιρούς για την ελλαδίτσα που χρωστάει και δεν έχει να πληρώσει,που κάθε ευρώ είναι σημαντικό, ότι το ίδιο το κράτος δεν θέλει λεφτουδάκια.κάποιος άλλος πιο χαζός θα ρωτου΄σε :"μα γιατί δεν θέλουν λεφτά τώρα που τα χρειάζονται;μέχρι πέρυσι ερχόταν το εκκαθαριστικο πριν κάνουμε την δήλωση και τα μπιλιετάκια της εφορίας έπεφταν απο την καμινάδα..."

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΝΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ.ΔΩΣΤΕ ΜΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ )
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο