Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΕΣΕΕ - Ο εμπορικός κόσμος της χώρας αντιδρά έντονα στα απειλητικά «ραβασάκια» του ΟΑΕΕ.

8 Αυγούστου 2013
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο εμπορικός κόσμος της χώρας αντιδρά έντονα στα απειλητικά  «ραβασάκια» του ΟΑΕΕ.

Η ΕΣΕΕ, εξ’ αφορμής των απειλητικών ειδοποιητηρίων που ο ΟΑΕΕ στέλνει μαζικά προς τους ασφαλισμένους του, απέστειλε προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας επιστολή, που κοινοποίησε στην Διοίκηση του ΟΑΕΕ με την οποία διαμαρτύρεται για τα συγκεκριμένα ειδοποιητήρια και ζητάει την αναστολή της αποστολής τους.

Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής έχει ως εξής:

«Ως γνωστόν, κατά τις τελευταίες ημέρες και μετά την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του ν. 4152/2013, που περιλαμβάνει την πιο πρόσφατη ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, ο ΟΑΕΕ αποστέλλει σωρηδόν προς τους ασφαλισμένους του ανά την επικράτεια, ειδοποιητήρια με τα οποία ζητάει από αυτούς να ενταχθούν αμέσως στην ρύθμιση, αλλιώς θα προχωρήσει σε αναγκαστικές εισπράξεις και κατασχέσεις.
Η αποστολή των συγκεκριμένων ειδοποιητηρίων έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων από τους χειμαζόμενους λόγω της ύφεσης και της οικονομικής στενότητας επιχειρηματίες, καθώς το ύφος γραφής είναι ιδιαίτερα απειλητικό και σίγουρα δεν βελτιώνει το κλίμα στην αγορά.
H ΕΣΕΕ με τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους της εκπροσωπώντας τον μικρομεσαίο επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, θεωρούμε ότι με εκφοβισμούς και απειλές δεν είναι δυνατόν να αυξηθεί η ρευστότητα του ταμείου μας.  Είναι προφανές ότι όποιος από τους συναδέλφους μας μπορούσε μέχρι τώρα να ενταχθεί στην ρύθμιση, το έχει ήδη κάνει.
Ωστόσο, ένας από τους βασικούς λόγους που η ρύθμιση «Νέα Αρχή», αν και έχει ευνοϊκούς όρους, δεν έχει μέχρι τώρα αποδώσει τα αναμενόμενα, είναι τα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις που την διέπουν.  Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην απαίτηση για μη ύπαρξη οφειλών εντός του 2013 και στην προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας.
Πρώτον, ήταν εξαρχής παράλογο, ένας νόμος που παράγει τα αποτελέσματά του από τον Ιούνιο του 2013, να ζητάει την εφάπαξ καταβολή, αναδρομικά από την αρχή του έτους.  Ο νόμος περιορίζει την ρύθμιση σε επιχειρηματίες, οι οποίοι, ως δια μαγείας, ξεπέρασαν την οικονομική στενότητά τους μόνο με την πάροδο της 31ης Δεκεμβρίου 2012, απαίτηση σίγουρα εκτός πραγματικότητας.  Ελπίζουμε ότι θα εκδοθούν σύντομα από εσάς οι εξαγγελθείσες Υπουργικές Αποφάσεις ώστε τα ανακοινωθέντα για το ΙΚΑ, δηλαδή ο διακανονισμός των οφειλών του 2013 σε 12 δόσεις, να επεκταθούν άμεσα και στα λοιπά ασφαλιστικά ταμεία.
Δεύτερον, η απαίτηση φορολογικής ενημερότητας δίνει την χαριστική βολή στην επιτυχία της ρύθμισης.  Σε αυτές τις δύσκολες εποχές, που ο επιχειρηματίας, εξ’ ανάγκης και μόνο ιεραρχεί τις προτεραιότητές του, ο ΟΑΕΕ και όλα τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία «διώχνουν» αυτόν που τα βάζει στην πρώτη θέση, απαιτώντας πρώτα αυτός να έχει ρυθμίσει οφειλές τρίτων.  Αντιλαμβανόμαστε το άγχος του Υπουργείου Οικονομικών, που προφανώς ζήτησε την προϋπόθεση αυτή, όμως έτσι η ρύθμιση δεν πρόκειται να αποδώσει, ούτε η ρευστότητα των ταμείων θα αυξηθεί.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούμε να προχωρήσετε στις αναγκαίες διευθετήσεις και προσαρμογές του πλαισίου, ώστε η καλή ρύθμιση που περιγράφεται στις διατάξεις του ν. 4152/2013 να αποδώσει τα αποτελέσματά της και να καλυφθούν οι ανάγκες του ΟΑΕΕ και των λοιπών ταμείων.  Αυτά είναι τα απαραίτητα βήματα για να λυθεί το πρόβλημα και όχι τα ειδοποιητήρια άνευ ουσίας, που το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να θυμώνουν και να τρομοκρατούν.
Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους και δεν χρειάζονται ούτε απειλές, ούτε εκφοβισμούς για να ανταποκριθούν προς αυτές· ρεαλισμό και καλή θέληση χρειάζονται. Ως εκ τούτου ζητάμε την προσωπική σας παρέμβαση ώστε να ανασταλεί η αποστολή και η ισχύς ειδοποιητηρίων απειλής κατάσχεσης, τουλάχιστον μέχρι την εφαρμογή της επέκτασης της ρύθμισης για τις οφειλές 2013 στους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ.»Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Bill | Αυγούστου 8, 2013 1:34 μ.μ. | Reply
Αγαπητοί κύριοι της ΕΣΕΕ δεν νομίζετε ότι θα έπρεπε πριν να βρείτε τρόπο να κόβουν αποδείξεις και να μειώσουν τον ΦΠΑ τα μέλη σας και μετά να ζητάτε. Δεν νομίζω ότι είστε η ομάδα αυτή της Ελληνικής κοινωνίας που επλήγει περισσότερο από την κρίση, έτσι ώστε να είστε οι πρώτοι (όσοι δεν μειώνουν τον ΦΠΑ) που θα αρχίσει η αποκατάσταση. Όσο για τις δόσεις, δηλαδή αν κατάλαβα καλά θέλετε να διακανονίσετε τις μέχρι 31/12/2012 υποχρεώσεις σας προς τον ΟΑΕΕ, δημιουργώντας νέες από 1/1/2013 και μετά. Αλλάζει κάτι; Δεν νομίζετε ότι όσοι από τους συναδέλφους σας πληρώνουν κανονικά πρέπει κάποτε να σταματήσουν να είναι τα «τα κορόιδα»;
image description Fedup | Αυγούστου 8, 2013 11:59 μ.μ. | Reply
Δεν έχετε ιδέα, αγαπητέ για το τι θα πει δουλειά στον "ελεύθερο" ιδιωτικό τομέα.
image description Pantelis_Panagiotis | Αυγούστου 8, 2013 7:31 μ.μ. | Reply
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΜΥΑΛΑ" ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΙΛΕ BILL ENA ΚΟΡΟΙΔΟ
image description taxpayer | Αυγούστου 8, 2013 11:24 μ.μ. | Reply
Συμφωνώ μαζί σας και επαυξάνω, αμάν πια με τους εξυπνάκηδες!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο