Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μαυραγάνης: Το Σεπτέμβριο οι τελικές αποφάσεις για τη μείωση του ΕΦΚ στη θέρμανση

«Μελετάμε μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ή αύξηση στο επίδομα θέρμανσης», τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1.

Ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ακόμη ότι από 1/1/2014 θα γίνει η είσπραξη του φόρου ακινήτων από τις εφορίες και πρόσθεσε ότι «Οι ιδιοκτήτες κατοικιών θα δουν μείωση του φόρου στα ακίνητα». Ξεκαθάρισε ότι δεν θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες το 2014 και είπε ότι θα γίνει σταδιακή μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις.

Μίλησε όμως και για το ζήτημα της φοροδιαφυγής και των ελέγχων που πραγματοποιεί ο ΣΔΟΕ λέγοντας ότι: «Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει να εφαρμοστεί ο νόμος».
Είπε ότι είναι σημαντικό να δοθούν τα απαραίτητα εργαλεία στους ελεγκτές κι εκείνοι να προχωρήσουν αποφασιστικά στον έλεγχο. «Να τονίσουμε ότι κανείς δεν πρέπει να φοβάται. Κανείς που είναι σίγουρος», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Η προσπάθεια γίνεται για να αυξήσουμε αποτελεσματικά τα έσοδα από εκείνους που δεν είναι σύννομοι, να ασκήσουμε την πολιτική που θέλουμε, να φέρουμε μειώσεις σε φόρους».

Ανέφερε ότι «το πετρέλαιο θέρμανσης είναι ένα θέμα που μελετάμε στο υπουργείο. Πολλές φορές ο κόσμος κατέφυγε σε άλλα μέσα χωρίς να κάνει χρήση του δικαιώματος. Να πάρει το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Μελετάμε την καλύτερη μέθοδο προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε τα ποσά για το επίδομα θέρμανσης και να βοηθήσουμε τον κόσμο. Τον Σεπτέμβριο θα είμαστε σε θέση να πούμε τι θα γίνει με το ζήτημα». Και πρόσθεσε: «Μελετάμε αύξηση στο επίδομα θέρμανσης. Θα δούμε ποια είναι η καλύτερη πρακτική».

Ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να αυξήσουμε φόρους. Δεν μπορούμε να επιβαρύνουμε το κοινωνικό σύνολο. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει φοβερές θυσίες όλα αυτά τα χρόνια».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description DimitrisD | Αυγούστου 8, 2013 11:44 π.μ. | Reply
Τώρα που το γυρίσανε όλοι σε φυσικό αέριο/πέλετ και σόμπες, όσο και να μειωθεί το πετρέλαιο...
image description gkazan | Αυγούστου 8, 2013 2:27 μ.μ. | Reply
"Τώρα που το γυρίσανε όλοι σε φυσικό αέριο..."

Αφού η τιμή του φυσικού αερίου έχει ως βάση την τιμή του πετρελαίου (στην Ελλάδα τουλάχιστον), θα βγει κανείς κερδισμένος ΜΟΝΟ αν η εταιρεία Φ.Α. "περάσει" την μείωση (λόγω μείωσης ΕΦΚ) στα τιμολόγιά της...
Αλλά δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, απλά θα αυξήσουν το γελοίο επίδομα κατά 10-20 ευρώ, για να νομίσουν τα πρόβατα οτι θα ζεσταθούν φέτος...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο