Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μαυραγάνης: Το Σεπτέμβριο οι τελικές αποφάσεις για τη μείωση του ΕΦΚ στη θέρμανση

8 Αύγουστου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
«Μελετάμε μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ή αύξηση στο επίδομα θέρμανσης», τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1.

Ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ακόμη ότι από 1/1/2014 θα γίνει η είσπραξη του φόρου ακινήτων από τις εφορίες και πρόσθεσε ότι «Οι ιδιοκτήτες κατοικιών θα δουν μείωση του φόρου στα ακίνητα». Ξεκαθάρισε ότι δεν θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες το 2014 και είπε ότι θα γίνει σταδιακή μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις.

Μίλησε όμως και για το ζήτημα της φοροδιαφυγής και των ελέγχων που πραγματοποιεί ο ΣΔΟΕ λέγοντας ότι: «Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει να εφαρμοστεί ο νόμος».
Είπε ότι είναι σημαντικό να δοθούν τα απαραίτητα εργαλεία στους ελεγκτές κι εκείνοι να προχωρήσουν αποφασιστικά στον έλεγχο. «Να τονίσουμε ότι κανείς δεν πρέπει να φοβάται. Κανείς που είναι σίγουρος», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Η προσπάθεια γίνεται για να αυξήσουμε αποτελεσματικά τα έσοδα από εκείνους που δεν είναι σύννομοι, να ασκήσουμε την πολιτική που θέλουμε, να φέρουμε μειώσεις σε φόρους».

Ανέφερε ότι «το πετρέλαιο θέρμανσης είναι ένα θέμα που μελετάμε στο υπουργείο. Πολλές φορές ο κόσμος κατέφυγε σε άλλα μέσα χωρίς να κάνει χρήση του δικαιώματος. Να πάρει το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Μελετάμε την καλύτερη μέθοδο προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε τα ποσά για το επίδομα θέρμανσης και να βοηθήσουμε τον κόσμο. Τον Σεπτέμβριο θα είμαστε σε θέση να πούμε τι θα γίνει με το ζήτημα». Και πρόσθεσε: «Μελετάμε αύξηση στο επίδομα θέρμανσης. Θα δούμε ποια είναι η καλύτερη πρακτική».

Ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να αυξήσουμε φόρους. Δεν μπορούμε να επιβαρύνουμε το κοινωνικό σύνολο. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει φοβερές θυσίες όλα αυτά τα χρόνια».







Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης