Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

κ. Στασινόπουλος: Το ΣΔΟΕ δεν δέχεται εκβιασμούς

Την έντονη αντίδραση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, καθώς και την απόφαση του υπουργού Οικονομικών για "λουκέτο" ενός μήνα, προκάλεσε το περιστατικό που συνέβη χθες το βράδυ στις Αρχάνες Ηρακλείου, όπου ιδιοκτήτες ταβέρνας μαζί με υπαλλήλους και θαμώνες έδιωξαν κακήν κακώς το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που πήγε για έλεγχο κατά τη διάρκεια τοπικού πανηγυριού για να διαπιστώσει αν κόβονται αποδείξεις.

Με εντολή του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου, οι ελεγκτές του Σώματος επέστρεψαν σήμερα, με αστυνομική συνοδεία, και επέδωσαν τις παραβάσεις και τα πρόστιμα.

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο κ. Στασινόπουλος δήλωσε στο MEGA:

    "Σήμερα το πρωί, με δική μου εντολή, επανήλθε συνεργείο του ΣΔΟΕ εκεί, επέδωσε στην επιχείρηση τις παραβάσεις που είχε διαπιστώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή, αλλά κυρίως τους επέδωσε και άλλη παράβαση, την παρεμπόδιση του ελέγχου. Αυτή είναι μια σοβαρή παράβαση και έχει ως συνέπεια να κλείσει το μαγαζί ένα μήνα, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών" .

Μάλιστα, ο κ. Στασινόπουλος έστειλε και αυστηρό μήνυμα, λέγοντας πως "το ΣΔΟΕ δεν δέχεται εκβιασμούς από κανέναν και θα συνεχίσει τους ελέγχους!". "Αυτοί οι τσαμπουκάδες δεν έχουν θέση στους ελέγχους του Σώματος" τόνισε με έμφαση.

Παραμένει ανοιχτή η ταβέρνα στις Αρχάνες

Το κατάστημα στην πλατεία των Επάνω Αρχανών, πάντως, συνεχίζει προς το παρόν να λειτουργεί κανονικά, καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμη η σχετική απόφαση του Γιάννη Στουρνάρα.

Με βάση τα προβλέπόμενα, χωρίς σχετική απόφαση του ειδικού γραμματέα το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ δεν μπορούσε να σφραγίσει επιτόπου το κατάστημα, ενώ η διαδικασία που ακολουθείται προβλέπει ότι η τοπική υπηρεσία συντάσσει μια έκθεση αναφοράς που πρέπει να σταλεί στον ειδικό γραμματέα, ο οποίος με τη σειρά του να τη στείλει στον υπουργό και εκείνος να εκδώσει την απόφαση.

Με την έκδοση της απόφασης, διαβιβάζεται εντολή στην τοπική υπηρεσία και ακολούθως, ένα κλιμάκιο -είτε μόνο του είτε με τη συνδρομή της αστυνομίας- μεταβαίνει επιτόπου προκειμένου να σφραγίσει το κατάστημα με ταινίες και ταυτόχρονα συντάσσεται σχετικό πρωτόκολλο κλεισίματος της επιχείρησης.

Σχετικά με το πρωτοφανές περιστατικό στις Αρχάνες, η έκθεση της τοπικής υπηρεσίας δεν εστάλη εντός της ημέρας, καθώς -σύμφωνα με το ΣΔΟΕ- οι ελεγκτές είχαν σήμερα την αποστολή της επίδοσης των παραβάσεων και επειδή η σύνταξη των εν λόγω εκθέσεων δεν είναι μια απλή διαδικασία, αφού θα πρέπει να στοιχειοθετείται και να προκύπτει η συμμετοχή των ιδιοκτητών στην παρεμπόδιση του ελέγχου, ώστε ο υπουργός να βγάλει τη σχετική απόφαση.

Τους έδιωξαν... κακήν κακώς

Το περιστατικό στην Κρήτη καταγράφηκε χθες το βράδυ, ανήμερα του πανηγυριού του Αφέντη Χριστού, οπότε τριμελές κλιμάκιο του ΣΔΟΕ πήγαν στις Αρχάνες και ξεκίνησαν ελέγχους για να διαπιστώσουν αν κόβονται αποδείξεις.

Καθώς έλεγχος είχε προηγηθεί και την παραμονή της γιορτής, οι περισσότεροι καστηματάρχες, θεωρώντας ενδεχομένως ότι ο κίνδυνος να πιαστούν στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ είχε περάσει, αποθρασύνθηκαν και δεν έκοβαν αποδείξεις.

Αυτό διαπίστωσαν οι ελεγκτές στα δύο πρώτα καταστήματα που πρόλαβαν να ελέγξουν, γιατί στο δεύτερο συνάντησαν την έξαλλη αντίδραση των ιδιοκτητών, εργαζομένων, θαμώνων, καθώς και άλλων καταστηματαρχών που έσπευσαν να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους στους ελεγχόμενους.

Έτσι, όλοι μαζί άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν τους ελεγκτές -ανάμεσα στους οποίους ήταν και μια γυναίκα- ότι αν δεν φύγουν αμέσως, θα τους χτυπήσουν. Ως αποτέλεσμα, ο έλεγχος σταμάτησε επεισοδιακά και οι ελεγκτές, τρομοκρατημένοι, ζητούσαν βοήθεια από την αστυνομία. Μάλιστα, ακόμη και όταν απομακρύνθηκαν οι εξαγριωμένοι καταστηματάρχες, κάτοικοι τους πήραν στο κυνήγι συνεχίζοντας τις απειλές, μέχρι που μπήκαν στα αυτοκίνητά τους.

Η φοροδιαφυγή στην Κρήτη, σύμφωνα με στοιχεία του ΣΔΟΕ, είναι ιδιαίτερα αυξημένη και ξεπερνά το 80%. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου "Θερος", μόνο τον Ιούλιο ελέγχθηκαν 300 επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν 2.850 παραβάσεις!

Αυξάνονται τα περιστατικά ανυπακοής

Μπροστά στην εντατικοποίηση των ελέγχων από το ΣΔΟΕ και άλλες αρμόδιες αρχές σε όλη τη χώρα, αυξάνονται και τα περιστατικά ανυπακοής.

Σε "σαφάρι" ελέγχων που έγινε στη Χαλκιδική χθες βράδυ -τρίτη μέρα μετά το επεισοδιακό σφράγισμα του νυχτερινού κέντρου οι ιδιοκτήτες του οποίου αγνόησαν την απόφαση του ΣΔΟΕ κι έβγαλαν μόνοι τους το λουκέτο που τους επιβλήθηκε λόγω φοροδιαφυγής, οι αστυνομικοί συνέλαβαν 18 άτομα για διάφορες παραβάσεις, τα 7 εκ των οποίων για παραβίαση σφράγισης καταστήματος.

Στα Γιαννιτσά, αστυνομικοί που διαπίστωσαν ότι ένα μαγαζί λειτουργούσε χωρίς άδεια, ζήτησαν να κλείσει και οδήγησαν τον υπεύθυνο στο αυτόφωρο. Η ίδια σκηνή όμως επαναλήφθηκε 3 φορές μέσα σ' ένα 24ωρο στο ίδιο μαγαζί, αφού οι υπεύθυνοι του καταστήματος συνέχισαν να το λειτουργούν, αρνούμενοι να υπακούσουν. Και οι 3 οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους κατηγορία για λειτουργία καταστήματος χωρίς άδεια και θα δικαστούν τις επόμενες ημέρες.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description πηλιοσ γουσησ | Αυγούστου 8, 2013 9:40 π.μ. | Reply
Τι σφραγίσματα και προστιμα. Εφαρρμόστε κατευθείαν τις παλιές καλές μεθόδους : Να διαλεχτουν πενηντα αντρες του χωριού και να εκτελεστούν παραδειγματικά στην πλατεία του χωριού.Και σε επόμενη ανυπακοή να καεί και να καταστραφεί συθεμελα όλο το χωριό. Αυτός είναι παραδειγματισμός.
image description ΣΩΤΟΣ | Αυγούστου 8, 2013 10:27 π.μ. | Reply
Εάν κατάλαβα καλά, η διαδικασία έχει ως εξής : α) σου κάνουν έλεγχο το ΣΔΟΕ , β) εσύ τους δέρνεις και τους διώχνεις ζητώντας την συνδρομή των υπαλλήλων - θαμώνων - γειτόνων καταστηματαρχών , γ) οι (δαρμένοι) υπάλληλοι του ΣΔΟΕ πρέπει να αποδείξουν οτι ΕΣΥ, ο ιδιοκτήτης, τους έδιωξες και οχι οι υπάλληλοι - θαμώνες - γείτονες καταστηματάρχες, οικεία βουλήσει , ενώ είχες πάει στην τουαλέτα και δεν πήρες χαμπάρι τίποτε , δ) εάν μπορέσουν να το αποδείξουν και κάνουν την σχετική αναφορά προς τον υπουργό και αφου στην επιδώσουν με αστυνομική βοήθεια σου σφραγίζουν το μαγαζί για ένα μήνα, ε) την επόμενη μέρα εσύ ξεσφραγίζεις το μαγαζί και το λειτουργείς κανονικά χωρίς να κόβεις αποδείξεις αφου ουτως ή άλλως έχει ανασταλλεί η άδεια λειτουργίας για ένα μήνα.
image description PANOS | Αυγούστου 8, 2013 11:45 π.μ. | Reply
Θα καθαρίσουν με τους βουλευτές τους.
image description Nikos | Αυγούστου 8, 2013 11:47 π.μ. | Reply
ΣΩΤΟΣ όπως τα λες είναι. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς? Βλέπεις κάτι παράλογο?
Αυτά είναι τα χάλια μας δυστυχώς. Η λαμογιά δεν είναι μόνο στους πολιτικούς, στα τσιράκια τους και στους δημοσίους υπαλλήλους, είναι σε όλους μας. όχι βέβαια ότι θα σωθούμε από τις αποδείξεις του πανηγυριού, αλλά η νοοτροπία δεν αλλάζει εύκολα...δυστυχώς.
image description HEAD_HUNTER | Αυγούστου 8, 2013 11:48 π.μ. | Reply
Απάντηση στον τίτλο της είδησης:"Ενίοτε μπορεί και να χρηματίζεται....Το πολύ κανα δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και Επίδομα αδείας... όταν βγαίνει για "ελέγχους"... Με την παλιά ταρίφα 3x 500 γιούρο...Άντε και να πέσει και κανα τηλέφωνο από "προϊστάμενο" και να σβήσουμε κανένα πρόστιμο"
image description Ραγιασ | Αυγούστου 8, 2013 12:30 μ.μ. | Reply
Εγώ προτείνω να αφήσουν τη φοροδιαφυγη ελευθερη. Να αφήσουν το χρήμα να κυκλοφορήσει το χρήμα στην αγορά για να κινηθεί η οικονομία. Εξάλλου υπάρχουν οι μεγάλες επιχειρησεις που κοβουν τα τιμολογιάκια τους, και οι υπαλληλοι τους που πληρωνουν το φορο τους μια χαρα. Τι ψάχνουν τώρα? Κατάργηση του ΣΔΟΕ τωρα. Ας αφήσουν επιτέλους την αγορά ελευθερη να κινηθεί
image description SUSPICIOUS | Αυγούστου 8, 2013 1:19 μ.μ. | Reply
Συγνώμη δηλαδη. Εσεις κοβετε αποδειξεις σε ολους??? Μα απο οτι ξερω διαχρονικα η αδικα υπερφορτωμενη φορολογια φερνει και την μεγιστη παραβατικοτητα. Οι θαμωνες δηλαδη δεν ειναι παθοντες??? Ανεργοι φορολογουνται, ΑΜΕΑ αν δεν ειναι πανω απο 80% και συνταξιουχοι, φορολογουνται, νεοι που δεν δουλευουν φορολογουνται. Αν οι φοροι δεν ειναι δικαιοι, η φοροδιαφυγη-φοροαποφυγη ειναι αναπόφευκτη. Η μαυρη εργασια ειναι φαινομενο εξ ουρανου??? Φανταζεται κανεις οτι 1,5 εκατ. ανθρωποι με παιδια,γονεις, υποχρεωσεις ζουν χωρις κανενα πορο???? Πως γινεται αυτο??? Πως τρωνε??? Δεν πανε ολοι στα συσσιτια!!!! Αρα δουλευουν μαυρα. Αρα δεν πληρωνουν εισφορες, δεν πληρωνουν φορους. Αλλα οι υποκριτες που μας κυβερνουν αυτο θελουν. Δεν τους νοιαζει η φοροδιαφυγη. Για τους μεγαλους την θελουν, για τους μικρους αποτελει εργαλειο εξαθλιωσης, αρα εργαλειο επιβολης των πολιτικων τους. Δεν κουραζομαι να επαναλαμβανω. Το ζητουμενο ειναι: Το 80% του πληθυσμου σε εξαθλιωση-εντελως εξαθλιωση, φαβελες- αυτη ειναι η επιδιωξη και τιποτε αλλο. Ο συγχρονος Καιαδας. Γιατι για Καιαδα προκειται. Π.Χ. αν και πιθανον να ακουστει ασχετο. Κλεισανε την ΕΡΤ γιατι 2.700 ανθρωποι ηταν αναξιοι. Σκεφτηκε κανεις οτι παραλληλα εχασαν τη δουλεια τους τουλαχιστον 3.000 επιχειρησεις που δραστηριοποιουνταν γυρω γυρω???(ο περιφημος ιδιωτικος τομεας της Ελλαδος) Ποια ενοικια? ποια μαυρη εργασια? Ο σωζων εαυτον σωθητω. Η μεταβαση στο παγκοσμιο οικονομικο συστημα, δεν ειναι καθολου ευκολη υποθεση. Π.Χ. 2ο μας λενε χρωσταμε στους Γερμανους φορολογουμενους. Συγνωμη. Εχουν κερδισει τ'άντερα τους απο τα δανεια, πηρανε τον ΟΤΕ, κομματια της ΔΕΗ, πουλανε τα φωτοβολταικα, μας δινουν γερμενα υποβρυχια με τιμη κανονικου, αγοραζουν ολοκληρα χωρια, σε λιγο θα εχουν και το νερο μας, τι αλλο ΘΕΛΟΥΝ????
image description KANAPEDATOS | Αυγούστου 8, 2013 4:46 μ.μ. | Reply
Να μην σκεπτεσαι, να μην αντιδρας, να μην εχεις ονειρα και προσδοκιες , να βλεπεις Νεοθωμανικα σηριαλ για μελλοντικη σταδιακη πληρη υποταγη, να βλεπεις απο τους τσατσους του star tv πως γλεντανε καποιοι.... ξεφτυλισμενοι νεοελληνες και να νομιζεις οτι η ζωη ειναι ενα εικονικο παραμυθιασμα και συμμετεχεις στο γλεντι των λαμογιων και.... εσυ απο τον καναπε .
Τελος να εχεις εμπιστοσυνη !!! στις ελληνικες δυναμεις οικονομικης κατοχης ........
image description KEBAB | Αυγούστου 8, 2013 4:02 μ.μ. | Reply
ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΣΔΟΕ ??? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΦΡΑΓΙΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ !!!!ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ !!!!
image description υφαντρα | Αυγούστου 8, 2013 5:35 μ.μ. | Reply
http://logia-starata.blogspot.gr/2013/08/blog-post_8.html
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο