Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΙΚΑ

Η απόφαση της Κυβέρνησης και των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας να συμπεριληφθεί και το ΙΚΑ ΕΤΑΜ στο πρόγραμμα κινητικότητας- διαθεσιμότητας παρά τις διαβεβαιώσεις σας για το αντίθετο δείχνει πλήρη άγνοια της κατάστασης που επικρατεί στο ΙΚΑ.

Σήμερα η τραγική έλλειψη προσωπικού, που όλοι παραδέχονται, καθιστά την λειτουργία του Ιδρύματος αδύνατη . Σημειώνουμε δε, την ανακολουθία της πολιτικής της Κυβέρνησης σας, αφού μέχρι πρότινος το ΙΚΑ ΕΤΑΜ είχε συμπεριληφθεί στους φορείς υποδοχής μετατάξεων – κινητικότητας και σήμερα καλείται να συμμετέχει με το υπάρχον μειωμένο προσωπικό.

Η έκρυθμη κατάσταση στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας, σας έχει γνωστοποιηθεί και αποδεικνύεται από τις συνεχώς αυξανόμενες ουρές της ντροπής σε όλα τα τμήματα του ΙΚΑ, από την ανεπίτρεπτη έκδοση των συντάξεων σε δύο χρόνια, από την υστέρηση σε έσοδα, αποτέλεσμα της καλπάζουσας εισφοροδιαφυγής και ανασφάλιστης εργασίας.

Γνωρίζετε επίσης, ότι τα παραπάνω οφείλονται στο μεγαλύτερο βαθμό, πέραν των διαρθρωτικών αγκυλώσεων, στην τραγική υποστελέχωση του Ιδρύματος από προσωπικό και μάλιστα έμπειρο και εξειδικευμένο.

Η απόφασή σας να απομακρυνθούν υπάλληλοι του ΙΚΑ, σε μια τέτοια κρίσιμη καμπή για τη λειτουργία συνολικά της κοινωνικής ασφάλισης, είναι παράλογη, ανορθολογική και ανεπίτρεπτη. Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ο στυλοβάτης της κοινωνικής ασφάλισης, αποτελεί το χώρο που θα έπρεπε να απορροφήσει σημαντικό κομμάτι του πλεονάζοντος προσωπικού του δημοσίου τομέα.

Σας καλούμε αυτή την ύστατη στιγμή να αποσύρετε την απόφαση για συμμετοχή του ΙΚΑ στην κινητικότητα – διαθεσιμότητα και να μετατρέψετε το ΙΚΑ σε χώρο υποδοχής υπαλλήλων, προκειμένου να ενισχύσετε τη δυναμικότητα του φορέα και να ισχυροποιήσετε τον μοναδικό χώρο-στήριγμα της κοινωνικής ασφάλισης και της διαφύλαξης του δημοκρατικού δικαιώματος των πολιτών σε αξιοπρεπή σύνταξη, ασφάλιση και προστασία.

Είμαστε αποφασισμένοι να μη δεχθούμε κανένα γεγονός απορρύθμισης της λειτουργίας του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, το οποίο θα επιβαρύνει πρώτιστα την κοινωνία και τους χιλιάδες καθημερινά συναλλασσόμενους και μετέπειτα τους εργαζομένους σε αυτό.
Η απάντηση μας σ' αυτή την επιλογή απαξίωσης του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ θα είναι οργανωμένη – σχεδιασμένη και δυναμική, γιατί οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ διαχρονικά είναι στην πρώτη γραμμή του πυρός και εξυπηρετούν την πληγείσα κοινωνία από την οικονομική κρίση.

.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος     Ο Γ. Γραμματέας
Γιώργος Κυριακόπουλος    Κων/νος Πονηράκος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο