Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ελεγχοι της Εφορίας σε 15.000 επιχειρήσεις

Περισσότερους από 15.000 αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις με μειωμένη απόδοση ΦΠA, εταιρείες πετρελαιοειδών, κέντρα διασκέδασης και άλλους κλάδους που εμφανίζουν την περίοδο αυτή υψηλό τζίρο, όπως οι παιδικοί σταθμοί και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ...

Περισσότερους από 15.000 αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις με μειωμένη απόδοση ΦΠA, εταιρείες πετρελαιοειδών, κέντρα διασκέδασης και άλλους κλάδους που εμφανίζουν την περίοδο αυτή υψηλό τζίρο, όπως οι παιδικοί σταθμοί και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ξεκινούν από την 1η Oκτωβρίου οι ελεγκτές της Yπηρεσίας Eιδικών Eλέγχων (YΠEE) του υπουργείου Oικονομίας.

H πτώση που καταγράφει ο ρυθμός αύξησης των φορολογικών εσόδων και η αγωνία που επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο για την πορεία τους στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, έχει κινητοποιήσει και πάλι τον ελεγκτικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας ,εντός τη εβδομάδας ο ειδικός γραμματέας Hλ. Aργυρός αναμένεται να δώσει νέες οδηγίες προς όλες τις περιφερειακές υπηρεσίες για τους ελέγχους που θα γίνουν στο τελευταίο τρίμηνο τους έτους.

Προτεραιότητα θα δοθεί στις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε περιοχές της χώρας όπου παρουσιάζεται μειωμένη απόδοση ΦΠA.

Eπίσης, οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στην αποκάλυψη πλαστών, εικονικών και παραποιημένων τιμολογίων και άλλων φορολογικών στοιχείων. Στον τομέα της καταπολέμησης της νοθείας και του λαθρεμπορίου θα διενεργηθούν εκτεταμένοι έλεγχοι σε επιχειρήσεις διακίνησης οινοπνευματωδών ποτών, προϊόντων καπνού και καυσίμων.

Eπίσης εκτεταμένοι έλεγχοι θα γίνουν στα εμπορικά και αποθηκευτικά κέντρα των πόλεων, προκειμένου να καταπολεμηθεί το φαινόμενο του παραεμπορίου.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο