Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - Καταγγελία απόλυσης συναδέλφου μας και μέλους της Διοίκησης του Σωματείου Λογιστών και Λογιστών Τρικάλων, από την εταιρεία Αφοί Π. Γκούμα ΟΕ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
Κάνιγγος 27, τηλ. (210) 38 10 081, 38 02 923,  ΦΑΞ 38 01 227, 38 45 434  -  ΑΘΗΝΑ
W. site: www.pol.org.gr,  Email: [email protected]
Αθήνα, 6 Αυγούστου 2013


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Καταγγέλλουμε την προσπάθεια απόλυσης του συναδέλφου μας και μέλους της Διοίκησης του Σωματείου Λογιστών και Λογιστών Τρικάλων, από την εταιρεία Αφοί Π. Γκούμα ΟΕ.

Ο συνάδελφός μας είναι πρωτοπόρος στου αγώνες των εργαζομένων, συμμετείχε στις απεργίες και ενημέρωνε καθημερινά τους συναδέλφους του για τις θέσεις του Σωματείου μας.
Με σκοπό τον εκφοβισμό και με πρόσχημα την δήθεν μείωση του όγκου εργασιών, η εργοδοσία της εταιρείας Αφοί Π. Γκούμα ΟΕ ανακοίνωσε στον συνάδελφο μας προφορικά την απόλυσή του στις 9 Ιουλίου. Η αντίδραση του Σωματείου Τρικάλων ήταν άμεση ζητώντας συνάντηση με τον εργοδότη και κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας. Ο εργοδότης αφού ανακάλεσε την απόλυση, από τις 15 Ιουλίου μέχρι σήμερα προσπαθεί τρομοκρατικά (ακόμη και με ύβρεις) να εξαναγκάσει τον εργαζόμενο να δουλέψει, αλλάζοντας ειδικότητα από β. λογιστή σε πωλητής υγρών καυσίμων παρά τις επισημάνσεις της αρμόδιας επιθεώρησης εργασίας ότι πρόκειται για βλαπτική μεταβολή. Απώτερος στόχος είναι να απαλλαγεί από τον εργαζόμενο με κάθε τρόπο, είτε με παραίτηση είτε με απόλυση.
Αποτελεί πρόκληση το επιχείρημα του εργοδότη περί κρίσης και μείωσης του τζίρου, αφού αφορά μέρος μόνο του αντικειμένου της επιχείρησης (πώληση πετρελαίου θέρμανσης), ενώ τεχνηέντως ξεχνά την επέκταση και σε άλλη δραστηριότητα.
Ακόμη πιο προκλητικό είναι και το επιχείρημα ότι ο εργαζόμενος υπερασπιζόμενος τη δουλειά του από κοινού με το σωματείο του και το ΠΑΜΕ δυσφημεί την επιχείρηση και την “ταυτίζει αυτή ως οικογενειακή μικρομεσαία επιχείρηση με ένα μονοπώλιο”! Ο συγκεκριμέ-νος εργοδότης “ξεχνά” ότι ως πρόεδρος των βενζινοπωλών του Νομού Τρικάλων μέχρι σήμερα υπερασπιζόταν αυτή την πολιτική που σε κάθε κλάδο υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων και ξεκληρίζει όλες τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Δεν μπορεί λοιπόν όψιμα να αναζητά ευθύνες από τους εργαζόμενους και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα.  Η λύση των προβλημάτων τέτοιου μεγέθους επιχειρήσεων δεν βρίσκεται στην κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων (πχ. ειδικότητα, μειώσεις αποδοχών, περαιτέρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας).
Κάνουμε γνωστό στην εταιρεία ότι και η δήθεν ευαίσθητη πράξη της να επιβάλλει τρομοκρατικά και εκδικητικά στον συνάδελφο μας να αλλάξει ειδικότητα αποτελεί μονομερή εκδικητική, βλαπτική μεταβολή και άρα παράνομη και καταχρηστική.
Δε θεωρούμε τυχαία τη μεθόδευση της εργοδοσίας. Εξάλλου παρόμοιες τακτικές ακολουθούν και άλλες εταιρίες, μικρές και μεγάλες. Εκτιμάμε ότι το επόμενο διάστημα θα ενταθεί η επίθεση σε όλους τους χώρους με απολύσεις, μειώσεις αποδοχών, συνέχιση των απλήρωτων υπερωριών, δουλειά τα Σ/Κ κλπ.
Θεωρούμε ότι η παραπάνω εξέλιξη στοχεύει να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων της συγκεκριμένης επιχείρησης, αλλά και στις υπόλοιπες του νομού ώστε οι εργοδότες να μπορέσουν να εφαρμόσουν ανενόχλητοι το σύνολο των αντεργατικών μέτρων που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση (η σημερινή σε συνέχεια από τις προηγούμενες) σε βάρος του συνόλου των εργαζομένων.
Είναι χρέος μας να υπερασπιστούμε κάθε εργαζόμενο που βιώνει τις συνέπειες της κρίσης. Αν αυτό θεωρείται από τους εργοδότες κακόβουλη και κακόπιστη τακτική γιατί βάζει εμπόδια στα σχέδια τους τότε τους απαντάμε ότι ο μόνος δρόμος που έχουμε οι εργαζόμενοι είναι αυτός του οργανωμένου αγώνα.
Είμαστε αποφασισμένοι να συμπαρασταθούμε σε κάθε εργαζόμενο που αποφασίζει να σηκώσει κεφάλι. Θα πρωτοστατήσουμε στην οργάνωση του αγώνα για να μη γίνει καμία απόλυση, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για να μη γίνει καμία μείωση μισθού, να σταματήσει η δουλειά ήλιο με ήλιο…

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική συσπείρωση ώστε με τη δράση μας να ανατρέψουμε τέτοια φαινόμενα.

Απαιτούμε:

1.    Καμία απόλυση.
2.    Να σταματήσει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης του συναδέλφου μας με εξώδικα και άλλες μεθοδεύσεις καθώς επίσης και όλων των εργαζομένων
3.    Να επιστρέψει άμεσα ο συνάδελφος μας στην εργασία του με την ίδια εργασιακή σχέση.Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενο να πάρει θέση και να εκφράσει εμπράκτως την αλληλεγγύη στον συνάδελφο μας και σε κάθε εργαζόμενο που αγωνίζεται για τα δικαιώματα μας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣΤο Διοικητικό Συμβούλιο
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description doctor | Αυγούστου 8, 2013 9:12 π.μ. | Reply
Μπράβο στο ΠΑΜΕ. Ας πάει όμως μια βόλτα και στον 902....
image description spirosk | Αυγούστου 8, 2013 12:33 μ.μ. | Reply
Πέστα χρυσόστομε, γιατί μας περνάνε τις κωλοφωτιές για φανάρια.
image description Nasos_Athens | Αυγούστου 8, 2013 10:18 π.μ. | Reply
Τρομερά επιχειρήματα το σωματείο, πρωτότυπα και μάλιστα ιδιαίτερα για κάθε περίπτωση!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο