Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συνάντηση Χατζηδάκη με περιφερειάρχες την Τετάρτη για το παρεμπόριο - Θα συζητήσουν ακόμη το θέμα της λειτουργίας την Κυριακή και το ΦΠΑ στην εστίαση

Η αντιμετώπιση του παρεμπορίου, ο έλεγχος των επιχειρήσεων για την έκδοση αποδείξεων και την εφαρμογή του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση, καθώς και η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, θα βρεθούν την Τετάρτη στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Το φαινόμενο του παρεμπορίου είναι σε έξαρση στα κέντρα των μεγάλων πόλεων και τις τουριστικές περιοχές μετά και την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως καταγγέλουν οι έμποροι.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ζητεί από τους περιφερειάρχες να αξιοποιήσουν, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, το Συντονιστικό Κέντρο κατά του παρεμπορίου που έχει συσταθεί και λειτουργεί στην Αττική από το περυσινό καλοκαίρι.

Το 2012 η αξία των κατασχεθέντων προϊόντων παρεμπορίου ανήλθε τα 12 εκατ. ευρώ, ο συνολικός τζίρος που πραγματοποιείται εκτιμάται στα 20 - 25 δισ. ευρώ και οι απώλειες για τα δημόσια έσοδα είναι πάνω από 5 δισ. ευρώ.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο