Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

ΙΚΑ: Διπλή δόση για τη ρύθμιση παλαιών και νέων οφειλών

ΙΚΑ: Διπλή δόση για τη ρύθμιση παλαιών και νέων οφειλών

Διπλή δόση (μία έναντι της κεφαλαιοποιημένης έως 31/12/2012 οφειλής και δεύτερη για την εξόφληση σε έως και 12 δόσεις των οφειλών από 1/1/2013 και μετά) θα πρέπει να καταβάλλουν, ταυτόχρονα με την υποβολή των αιτήσεων, όσοι εργοδότες αποφασίσουν να ενταχθούν σε παράλληλη ρύθμιση των “παλαιών” και των “νέων” χρεών τους (από 1/1/2013 έως τις 20/6/2013) προς το ΙΚΑ.

Την υποχρέωση καταβολής των πρώτων δόσεων για τους δύο τύπους της ρύθμισης των οφειλών, αντίστοιχα, προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο “εφόσον ο εργοδότης επιθυμεί την ταυτόχρονη υπαγωγή των οφειλών του στις διατάξεις της ρύθμισης της Νέας Αρχής και της Πάγιας Ρύθμισης θα πρέπει να υποβάλλει σχετικές αιτήσεις για κάθε τύπο ρύθμισης ενώ η καταβολή της πρώτης δόσης για κάθε ρύθμιση θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά την ίδια ημέρα έτσι ώστε να εκδίδεται απόφαση ρύθμισης πρώτα για την «Νέα Αρχή» και, στη συνέχεια, για την «Πάγια ρύθμιση».

Δείτε αναλυτικά τι προβλέπει η σχετική εγκύκλιος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο