Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών για μισθούς έως 400 ευρώ προτείνει το ΔΝΤ στην κυβέρνηση.

Την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών για μισθούς έως 400 ευρώ προτείνει το ΔΝΤ στην κυβέρνηση.

Την κατάργηση των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών μέχρι ενός ορίου μισθού, προτείνει η τρόικα, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό σύστημα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής».

Συγκεκριμένα, προτείνεται να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εργοδοτικές εισφορές μέχρι του τμήματος του μισθού ως τα 200 ή τα 400 ευρώ και να διατηρηθεί η υποχρέωση πληρωμής εισφορών για το τμήμα του μισθού άνω των 200 ή 400 ευρώ.

Παράλληλα, για να καλυφθεί η απώλεια των εσόδων για το ασφαλιστικό σύστημα, συνιστάται η αύξηση της φορολογίας, είτε στα εισοδήματα είτε στην ακίνητη περιουσία.

Η πρόταση του ΔΝΤ για τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης προβλέπει:

1) Οι εργοδότες που καταβάλλουν εισφορές στο ΙΚΑ θα απαλλάσσονται από την καταβολή του δικού τους ποσοστού (28%) για κάθε εργαζόμενο μέχρι ενός καθορισμένου ύψους μισθού, που θα μπορούσε να είναι 100, 200, 300 ή 400 ευρώ.

2) Η βάση για τις εργοδοτικές εισφορές θα μπορούσε να περιοριστεί στους μισθούς που υπερβαίνουν αυτό το όριο. Δηλαδή, σε έναν μισθωτό των 1.200 ευρώ ο εργοδότης να έχει απαλλαγή εισφορών μέχρι τα 300 ή τα 400 ευρώ και να πληρώνει εισφορές μόνο για τα υπόλοιπα 900 ή τα 800 ευρώ. Αντίστοιχα, εργαζόμενος των 800 ευρώ θα ασφαλίζεται μόνο για τα 500 ή τα 400 ευρώ.

3) Το ανώτατο όριο θα μπορούσε να αυξηθεί κατά το ίδιο ποσό, ούτως ώστε οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν μισθό υψηλότερο από το ανώτατο όριο να μην επωφελούνται από την ελάφρυνση αυτή. Σήμερα, το ανώτατο όριο μισθού μέχρι του οποίου εισπράττονται εισφορές είναι 5.435 ευρώ. Το ΔΝΤ λέει ότι αυτό το όριο θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 200, 300 ή 400 ευρώ.

4) Η απαλλαγή αυτή θα επιφέρει απώλεια εσόδων που μπορεί να καλυφθεί είτε με τη μετατόπιση του βάρους στην έμμεση φορολογία, είτε στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description george | Αυγούστου 5, 2013 8:31 π.μ. | Reply
Μεσαίωνας Συνθήκες εργασίας προβιομηχανικής εποχής.
image description Your Name | Αυγούστου 5, 2013 9:23 π.μ. | Reply
οι συνεπειεσ ωσ προσ την συνταξη ποιεσ ακριβωσ θα ειναι?
image description hhhhh | Αυγούστου 5, 2013 9:49 π.μ. | Reply
Φωστήρες θεωρητικοί
image description doctor | Αυγούστου 5, 2013 9:25 π.μ. | Reply
Αν ήθελαν να μειώσουν το κόστος εργασίας θα μείωναν τις ασφαλιστικές εισφορές 20%, 10% για τον εργαζόμενο και 10% για τον εργοδότη με ταυτόχρονη πάταξη της εισφοροδιαφυγής, π.χ. άμεσο κλείσιμο επιχείρησης που απασχολεί ανασφάλιστους εργαζόμενους και πρόστιμο και στους εργαζόμενους. Μόνο έτσι θα γίνει μία καινούργια αρχή.
Το θέμα είναι ότι οι κυβερνώντες είναι οι ίδιοι που έριξαν το πλοίο στα βράχια...
image description IDO | Αυγούστου 6, 2013 5:14 μ.μ. | Reply
Γιατρέ μου θα γίνουν αυτά που λες αλλά για να γίνει καινούρια αρχή πρέπει να κλείσουν τουλάχιστον το 50% των επιχειρήσεων που επιβιώνουν ακόμη.:)
image description FAZEXA | Αυγούστου 5, 2013 12:35 μ.μ. | Reply
Και ποιος ηλιθιος εργοδοτης, ασχετως τι μισθο πληρωνει, θα ασφαλιζει εργαζομενο πανω απο αυτο το οριο? οποτε? αμεση καταρευση των ηδη πτωχευμενων ,ασφαλιστικων ταμειων και κατ επεκταση καταρευση παροχων υγειας γενικα και καταρευση εως καταργηση συνταξεων!!!
Βρε δεν παμε καλα...μα καθολου καλα...κατι πρεπει να γινη!!!
image description καναπεδατος | Αυγούστου 5, 2013 1:49 μ.μ. | Reply
Αυτοι οι γαλαζιοι και πρασινοι νεοφιλελευθεροι λησταρχοι, που διελυσαν τον κοινωνικο ιστο της χωρας με τις θλιβερες συνεπειες που τις ζουμε χωρις ντροπη και ιχνος ανθρωπιας μεσω των εγκαθετων δημοσιογραφων τους και με τα ΜΜΕ τους θα μας το πλασαρουν για να το χωνεψουν οι καναπεδατοι σαν μια "νεα πρωτοποριακη μεταρρυθμιση" !!!! και σαν ενα αλλο "succes story".
image description picos | Αυγούστου 5, 2013 1:35 μ.μ. | Reply
να δω στισ εκλογεσ τι θα ψηφισει ο κοσμος........
image description picos | Αυγούστου 5, 2013 1:39 μ.μ. | Reply
Αμ το αλλο με την μειωση κι αλλο του βασικου μισθουστον ιδιωτικο τομεα και καταρηση 13ου-14ου ???? Μας πανε καρφι για να μην πω ...... στα τεσσερα
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο