Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Διασταύρωση των μηνιαίων υποβληθεισών με τις καταβληθείσες ασφαλιστικές οφειλές ανά εργοδότη - Ποιές είναι οι Δράσεις που σχεδιάζει ο Διοικ του ΙΚΑ το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το μήνυμα του Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ - Ροβέρτου Σπυρόπουλου για την επόμενη τριετία 2013-2016

Με την ευκαιρία της ανανέωσης της θητείας μου, ως Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για την τριετία 2013-1016, απευθύνομαι στο σύνολο των εργαζομένων του Ιδρύματος εκφράζοντας τα ειλικρινή και θετικά μου συναισθήματα για τη συνεργασία μας κατά την παρελθούσα, δύσκολη για όλους τους Έλληνες, τριετία.

Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου με πλήρη συναίσθηση των προβλημάτων και των δυσκολιών που ορθώνονται μπροστά μας.

Θέλω όμως να σας διαβεβαιώσω ότι πιστεύω στις δυνατότητες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της προοπτικής του Δημόσιου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η πίστη μου αυτή εδράζεται κυρίως στη βεβαιότητά μου ότι το σύνολο των εργαζομένων στο Ίδρυμα συμμερίζεται τις μεγάλες ευθύνες που επωμίζεται το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε αυτήν την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Η βεβαιότητα αυτή αποτελεί τη βασική πηγή αισιοδοξίας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Σε αυτήν την κοινή προσπάθεια, σας καλώ όλους και όλες.

Οι βασικοί στόχοι για την επόμενη τριετία, όπως τους κατέθεσα στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, που γνωματεύει για το διορισμό του Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, και οι οποίοι είναι πλήρως αποδεκτοί από τον εποπτεύοντα Υπουργό Εργασίας, είναι οι ακόλουθοι:

Πρώτος Στόχος:

Η οικονομική ισχυροποίηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και η εμπέδωση της βεβαιότητας ότι ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας μπορεί να εγγυάται τη διαχρονική ισχύ του Δημόσιου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Δεύτερος Στόχος:

Η συνεχής βελτίωση και αναβάθμιση όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους και τις επιχειρήσεις.

Οι δράσεις που αντιστοιχούν στην προώθηση των δύο προαναφερόμενων στόχων:

Η ανάπτυξη ανά Υποκατάστημα, ολοκληρωμένου μοντέλου οργάνωσης και λειτουργικής υποστήριξης που θα επιτελεί την αξιόπιστη διαχείριση του έργου της απόδοσης των συντάξεων, τον αποτελεσματικό έλεγχο της εισφοροδιαφυγής και της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, της παροχής των υπηρεσιών υγείας σε χρήμα και της πιστοποίησης της αναπηρίας μέσω των ΚΕΠΑ, σε χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τους τρεις μήνες.

Η απόλυτη εφαρμογή του μέτρου της διασταύρωσης των μηνιαίων υποβληθεισών με τις καταβληθείσες ασφαλιστικές οφειλές ανά εργοδότη σε κεντρικό έλεγχο, μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την άσκηση αναγκαστικών μέτρων σε περίπτωση μη διευθέτησής τους.

Ο διαχωρισμός των επιχειρήσεων και των εργοδοτών σε συνεπείς και μη συνεπείς με την ουσιαστική επιβράβευση των συνεπών, με την υπαγωγή τους σε ευνοϊκότερη κλίμακα ασφαλιστικών εισφορών.

Η πλήρης εφαρμογή του μηχανογραφικού εργαλείου Risk-Analysis που διαθέτει σήμερα το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για τον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών τόσο στην είσπραξη των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (έσοδα) όσο και στην παραβατική απόδοση συντάξεων γήρατος, αναπηρίας και αιτίας θανάτου και των παροχών σε χρήμα.

Η σύσταση εντός του 2013, Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων υπαγόμενης απ' ευθείας στο Διοικητή, με τη σταδιακή ανάπτυξη Υποδιευθύνσεων, σε πρώτη φάση στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στις υπόλοιπες 12 Περιφερειακές Διοικήσεις της χώρας, με πρωτεύοντα στόχο την καταπολέμηση κάθε παραβατικής λειτουργίας και την ολοκληρωμένη αξιόπιστη και ταχεία παραπομπή των υπαιτίων στα αρμόδια Πειθαρχικά Όργανα

Την εφαρμογή του ήδη σχεδιασμένου προγράμματος απόδοσης "σύνταξης σε μία ημέρα" εντός του 2015, το οποίο θα επιτευχθεί με την ανάπτυξη μηχανογραφικού εργαλείου μέσω ειδικού έργου που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ (η επιλογή του αναδόχου θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο το πρώτο τρίμηνο του 2014)

Τη δυναμική επέκταση της παροχής υπηρεσιών μέσω διαδικτύου χωρίς τη φυσική παρουσία των συναλλασσόμενων στα Υποκαταστήματα.

Την απογραφή των έμμεσων μελών σε συνδυασμό με την ετήσια επιβεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας σε κάθε ασφαλισμένο με στόχο την εμπέδωση ασφαλιστικής συνείδησης και την εξάλειψη παραβατικών συμπεριφορών στην παροχή υπηρεσιών υγείας σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ και σε χρήμα από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Την αναβάθμιση και την αξιοποίηση της συνεργασίας των μηχανογραφικών υποδομών των φορέων ΥΠ.ΕΣ, ΗΔΙΚΑ (ΕΡΓΑΝΗ), ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΟΠΥΥ, ΟΑΕΔ, ΣΕΠΕ για την διασταύρωση στοιχείων που να αποκαλύπτουν άμεσα κάθε παραβατικό εγχείρημα απόδοσης συντάξεων και παροχών.

Την αποτελεσματική αλλά και απόλυτα ελεγχόμενη διαχείριση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μέσω της ενδεχόμενης ενοποίησης της ΑΕΔΑΚ και της ΕΔΕΚΤ-ΑΕΠΕΥ και της εξέτασης από το Υπουργείο Εργασίας δημιουργίας ενιαίας Εθνικής Δομής για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων.

Το σύνολο των προαναφερόμενων δράσεων για την τριετία 2013-2016 σε ό,τι αφορά κυρίως την εξειδίκευσή τους και τα στάδια της εφαρμογής τους αναντίρρητα απαιτούν:
-εύρυθμη συνεργασία με το εποπτεύον Υπουργείο,
-σεβασμό των διαδικασιών διαβούλευσης με την επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων
-συνεργασία με τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων και των εργοδοτών
-διάλογο με τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς και
-συνεργασία και διάλογο με τους συνδικαλιστικούς φορείς του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
-ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του Ιδρύματος.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description sotos | Αυγούστου 3, 2013 10:38 μ.μ. | Reply
Γράψτε το σχόλιό σας εδώ.
image description dead_poet | Αυγούστου 4, 2013 2:23 μ.μ. | Reply
Ειναι τοσο ηλιθιοι που ακομα δεν εχουν καταλαβει οτι ο μικρομεσαιος επιχειρηματιας αδυνατει να ανταποκριθει στις υποχρεωσεις του. Δεν πληρωνει οχι απο βιτσιο αλλα απο ελλειψη ρευστοτητας.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο